Verder de eerste aaneengesloten daagjes vrij genoten. Twee dagen voor en twee dagen na een weekend is meer dan voldoende om de zomer mee door te komen. De twee laatste dagen Gent bezocht.

Gruwelijk mazzel gehad. Met het weer bijvoorbeeld… met open kap naar België getogen. De rondwandeling door de stad werd bovendien een exclusieve. Byebye en ikkuh waren de enige twee. Met al resultaat een gezellige, op maat gesneden, veel langer dan gebruikelijke rondleiding. Hoogtepunten: het stadhuis, het Patershol, Glengarry’s (uniek whisky café) en veel meer. Daarna op het gemakske de St Baafs ingegaan en deze fraaie Rubens bewonderd:

Bavo

Het Lam Gods niet meer gezien, pech voor Byebye… de kapel met dit meesterwerk was dicht. Ikkuh blij met mun Rubens! Deed me naar Antwerpen verlangen. Terwijl Gent ook zoveel moois bleek te hebben.

Op iedere drankkaart tientallen verschillende biertjes, heerlijk stoofvlees… wat wil je nog meer?

Een slaapplaats! Op de bonnefooi zijn we bij een hotel genaamd Erasmus beland. Redelijke prijs, redelijk bed inclusief hemel en als toefje: een trappenhuis dat kraakte bij iedere lichtstraal die erop viel. Maar vooral dichtbij de oude stad zitten, toch erg rustig gelegen en de hele nacht toegang met je eigen sleutel.

De volgende dag zwijnden we wederom: ook het boottochtje door Leie en Schelde was voor ons 2-en alleen. Vergeet ik bijna ons bezoke aan Gravensteen. Na het compacte centrum nogmaals bekeken en veelvuldig gefotografeerd te hebben keerden we huiswaarts.
Aanrader! Voor degenen die naar Gent zijn geweest… vult u het onderstaande Top5-1-tje aan?

1. Glengarry
2. zeer compact en gezellig stad
3. …
4. bij nacht geweldig verlicht
5. 26 uur geparkeerd voor euro 12,50

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *