Help wanted!!

Want het is weer zover, de zomervakantiebrochures zijn uit!
We hebben al een paar knopen doorgehakt. Zo zijn we het erover eens om naar Griekenland te gaan (voor M&B en A&B, dit is voorwerk voor 2008), en waarschijnlijk naar Santorini, Rhodos of heel misschien naar Kreta. Nu is mijn vraag aan jullie: is iemand wel eens op die eilanden geweest en wat vonden jullie daarvan? Ik zou heel graag jullie mening daarover willen horen. Kom maar op met die verhalen!!!

Aanbevolen artikelen

4 Reacties

 1. Weten jullie het zeker, Rhodos? Peetvader en ik zijn een paar keer naar Corfu geweest. Acharavi in het noorden van het eiland is een mooie plek. Mooi strand, Uitvalmogelijkheden naar o.a. Roda iets meer naar het oosten en bergen ten zuiden van je (waar je nog echte feta kunt proeven). Nog verder naar het oosten ligt de blauwste baai met het mooiste uitzicht:Paleokastritsa. Boeken bij Arke is incl. huurauto als je gaat naar de appartementen Century Resort (geen handdoeken op de bedden bij het zwembad).

  In Acharavi zelf zit een Italiaans restaurant waar je de heerlijkste saus bij je brood krijgt en waar de pizza’s uit een steenoven komen. Ook is er de Zanzibar, een knus kroegje (toen nog) gerund door een Engels stel, waar ze de lekkerste cocktails schenken en vast ook wel een flesje wiskey hebben.

  Voor de cultuursnuif: even ten zuiden van Kerkira ligt het paleis van Sisi. Fraaie beelden in de beeldentuin en prachtige schilderwerken in het paleis. Onderaan de weg zit restaurant Kaiser’s Bridge, waar je heerlijk boven de zee kunt eten (zwaardvis is een aanrader). Kijk goed rond, want hier hadden Peetvader en Peetmoeder een leuke hardlooproute uitgestippeld: achter langs de berg op naar het paleis (daar tegenover ligt een likeurproeverij!) en dan weer onderlangs langs de kust.

  Mountainbikeje huren en je kunt heerlijke tochten langs de kust en door de bergen maken.

  Weten jullie nu nog zeker dat jullie naar Rhodos willen?

  Meer info? Jullie zijn van harte welkom om het fotoboek door te bladeren.

 2. Vandaag ook als tips Samos en Chersonissos (Kreta) gekregen… we weten nu echt niet meer welke eiland wat te bieden heeft. Corfu klinkt ook goed als je dit hierboven leest… relaxen, cultuur en lekker eten… dat zoeken we!

 3. Ola, Kreta kan ik je een hoop over vertellen en mooie plaatsen van laten zien. U hield van lopen ? Mooi, dan staat daar ook de Samaria kloof te wachten. Mijd Cherzonisos (schrijf ik dat zo goed ?) da’s een heule grote plaats en ga naar een mooie plaats als Agios Nicolaos. Klein vissersplaatsje met een echt waanzinnige baai met loungy cafeetjes enz. Ik heb een paar honderd foto’s liggen, boekjes enz….
  Zat er ook aan te denken om misschien weer eens die kant op te gaan….zij het alleen… Offe…reisleiding nodig šŸ˜‰

 4. Hola gringo, of moet ik zeggen: cali spera (of zoiets).

  Ik ben begin jaren 90 op Kreta geweest. Beet je rondgetrokken (Rhetymnon, Ghania, Paleohora en nog wat plaatsjes)
  Wanneer je van drukte, strand, broodje van Cootje, veel Nederlanders etc. houdt, dan moet je naar de oostkant gaan waar o.a. Chersonissos ligt. Als je dat niet echt aantrekkelijk vindt, ga dan naar de zuidwest kant van Kreta. Daar ligt op een soort landtong het plaatsje Paelohora. Het was toen heel rustig daarzo, en nog erg authentiek. Maar ja, da’s wel 15 jaar geleden.

  Mag ik je nog een tip geven? Het eiland Zakynthos is ook erg mooi en afwisselend.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *