In de ban van…

Geen categorie

… Stan. Tis een afkorting, onverwacht he? Stan@siejoe.nl is actief evenals Anne. Waar moet je aan denken?¬¨‚ĆDeze pagina¬¨‚Ćgeeft een aantal voorbeeldjes, maar als jij denkt “zou ze dit of dat ook kunnen?” dan zou ik als ik jou was haar mailen met de vraag “of ze dit of dat ook kan?”.

Zij ziet het als een uitdaging om bijzondere persoonlijke dingen te cre?´ren met haar mac, het uiterste uit soft- en hardware te halen en het vervolgens genadeloos op canvas te presenteren. Popart lives!

De eerste popart in navolging van Andy Warhol (‚Äö?Ñ??Mijn schilderijen worden nooit zoals ik verwacht, maar ik ben ook nooit verrast‚Äö?Ñ??) door Anne met als inspiratie Stan: Warhol Anne 1.1

Het meest voor de hand liggend is een portretfoto. Veel contrast, sprekend en herkenbare Warhols zijn het resultaat. Maar dat een gewone fot ook kan laat dit voorbeeld zien. Nou ja, gewone foto… Een errug gave foto uit Indonesi?¬¥ van Lonneke & Joost of Joost & Lonneke.

Vervolgens kan deze in een uni-uitvoering. Hierbij kan je denken aan een bepaalde kleur t-shirt (hier blauw/groen), waarop in enkel zwart het contrast van de foto duidelijk naar voren komt. Gelikt, persoonlijk en zeer origineel. Stan drukt het zo voor je op elke gewenste maat en kleur. A la de Che Guevarra, Fidel Castro en Rob Stenders (wat een rijtje!) t-shirts.

Maar natuurlijk kan je vari?´ren met meerdere kleuren. Lekker felle, contrasterende kleuren. En hopla (sprak Koos Alberts), we zijn weer bij de popart. Vier keer een andere variatie en de Warhol is een feit. Overigens deed¬†het uiteindelijke eindresultaat me denken aan de cover van Wonderkind aan het strand van Boudewijn de Groot, die was vergelijkbaar bewerkt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *