Maandag 13 augustus

Van Ierapetra naar Sitia.
Ontbijt was wel leuk, of eigenlijk na het ontbijt. We wilden met de koffer in de lift naar beneden, toen we een Nederlands stel tegenkwamen. Bleek dat zij ook de Fly & Drive aan het doen zijn, ook vrijdag zijn begonnen, alleen dat ze vanaf Heraklion begonnen waren en dus de tegengestelde richting op reden. Dus gevraagd hoe Vai was en of ze al naar Knossos waren geweest, maar dat laatste hadden ze nog niet gedaan.

Op weg naar Sitia. Via de rode weg wilden we naar Kato Zakros gaan, waar ook een paleis is opgegraven. Maar voor we de juiste afslag hadden gevonden waren we al in Sitia! Dus toen maar doorgereden naar Palekastro waar de splitsing kwam richting Vai of Zakros. Op naar Zakros, wat dus niet de plaats Kato Zakros is, dat lag nog een stukje verder. Nog meer bergen op en nog meer bochtenwerk. Maar het was het waard!
Kato Zakros is, net als Matala, een dorpje op het einde van een weg. Heel rustig, met een kiezelstrand en een aantal leuke strand-/eettentjes. Eerst wat gedronken en daarna naar de opgravingen geweest. Altijd indrukwekkend om te beseffen dat je op een plaats loopt waar duizenden jaren geleden ook mensen hebben gelopen. Blij dat we waren gegaan.

dsc03970.jpg

Op de heenweg waren we een leuk tentje tegengekomen, waar we op de terugweg maar hebben gegeten. Helaas waren we de enige. De mensen spraken geen Engels, maar waren wel ontzettend lief toen we weggingen, en heel hartelijk.

Daarna ben ik gaan rijden, richting Vai. Eerst een stuk gereden zoals de heenweg, daarna teruggereden en over een andere weg gereden. Bij Vai aangekomen was het erg druk, auto?¢‚Ǩ‚Ñ¢s stonden in flinke rijen langs de weg.

dsc04004.jpg

Het palmenbos, of zoveel we ervan konden zien, zag er wel mooi uit, maar we zijn niet uitgestapt. Gewoon omgedraaid en maar richting Sitia gegaan.
Hotel gevonden, ingechecked, op de boulevard zitten lezen, lekker gegeten.

dsc04027.jpg

Op naar de volgende dag!

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Helaas vergeten te vragen hoe de twee Nederlanders heetten. Mochten jullie dit lezen: mail of reageer ff, we zijn benieuwd naar jullie ervaringen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *