Muffins met Snickers en pindakaas

Deze muffins (het recept komt uit het boek ‘Hoe wordt ik een goddelijke huisvrouw?’ van Nigella Lawson) zijn echt superlekker maar pas op en laat je niet verleiden voor een tweede… Ze vullen nogal 🙂

Nodig voor 12 muffins:
– 250 gram bloem
– 6 eetlepels (85 gram) rietsuiker
– 1,5 eetlepel bakpoeder
– snuf zout
– 6 eetlepels pindakaas met stukjes
(met een pot van 350 gram heb je nog een beetje over)
– 60 gram gesmolten boter
– 1 groot ei, losgeklopt
– 1,75 dl melk
– 3 Snickers à 65 gram of 12 mini-Snickers, gehakt
– muffinplaat voor 12 stukjes plus papieren bakjes

Bereiden:
Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius of gasovenstand 6.
Roer bloem, suiker, bakpoeder en zout door elkaar. Meng er de pindakaas door zodat je een kom vol grof kruim hebt. Meng de gesmolten boter, het ei en de melk en roer dit mengsel door het kruim. Spatel de in stukjes gehakte Snickers erdoor en doe het beslag in de muffinbakjes.
Bak de muffins 20 tot 25 minuten, ze moeten dan gerezen en goudkleurig zijn en stevig aanvoelen als je er (zachtjes) op drukt. Zet ze nog 5 of 10 minuten in de vorm op een rooster voordat je ze lost en op het rooster verder af laat koelen. Als je dat op kunt brengen.

Nigella Lawsons Muffins met Snickers en pindakaas

Aanbevolen artikelen