V

V

Waarmee kan de letter V beter beginnen dan met V… Een mini-serie waarvoor iedereen eigenlijk te jong was, maar die verdacht veel generatiegenoten gezien hebben. Misschien wel legendarisch te noemen. Buitenaardse wezens met menselijk vel over hun groene hagedissenhuid, eten muizen en proberen de aarde over te nemen. Hier kan je een stukje nagenieten in vogelvlucht.

Blijkt overigens dat er naast de mini-serie ook nog een 19-delige versie van bestaat… begin nu zelf te twijfelen welke ik destijds gezien heb, misschien wel allebei. De Original Mini-Series heb ik op dvd evenals The Final Battle.

Vrouwtje Theelepel

Later had T-Spoon succes, in de goede oude tijd was Vrouwtje Theelepel de redder in de nood (als ze tenminste niet plotseling verkleinde). Andere bekende karakter zijn haar man (die me op een vreemde manier doet denken aan Gepetto), de Dommel-achtige hond en het mysterieuze meisje.

Gebaseerd op een jaren 70 serie ontstond de serie zoals wij die kennen overduidelijk in een Japanse studio. Net zoals over veel andere series kan je over dit vrouwtje veel meer informatie vinden via Kindertv.net.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *