Verplicht naar de Ardennen

De afgelopen week stond in het teken van communicatie. Een cursus van mijn nieuwste werkgever in een fantastisch kasteel in Hargimont… Chateau Jemeppe: www.chateaujemeppe.com waar we dinsdag na 3 uur in een comfortabele bus belandden.

Na een hartelijk welkom door de Nederlandse eigenaar volgden heerlijke hapjes en ontbraken tot mijn grote opluchting ook single malts niet in de bar. De keuze tussen Bowmore en Oban werd beslecht in het voordeel van The Islay. Een verkennend gesprek met nieuwe collega’s (er was nog een Anton, erg verwarrend!) en ontdekkingstochtje in het kasteel, van bibliotheekje, via internetpc’s en kappelletje naar de ruime biljartzaal volgden.

Na een poos te hebben gebiljart was het plan richting bed te stiefelen, maar belanden we uiteindelijk tot 4 uur in de ochtend in de schouwkamer. Alcohol en minstens even sterke verhalen, lachbuien vol tranen en buikkrampen. De gespreksonderwerpen in willekeurige volgorde: analoog, digitaal, konijnen, hamsters, afgekeurde blindegeleidenhonden, vriendinnen van collega’s, een sluimerende collega, OR, Campari, Hengelo, bitterballen en krentenbrood. Het laatste kan overigens branden.

De volgende ochtend werd een gevecht tegen slaap en een kruipende klok. De aangedragen verbeterpunten bleken een mooie aanvulling op de communicatiecursussen bij de Rabo, maar het verlangen ging om 19:00 vooral naar frisse lucht, voedsel, maar vooral nachtrust. De dag erop vloog voorbij dankzij een scherpere geest en meer interactiviteit. Een opvallende geslaagde cursus, met de eerste avond voorop in de rij hoogtepunten. Verder: prettig gezelschap, nuttige feedback, schitterende locatie, heerlijk eten en de zeer uiteenlopende gesprekken overdag.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *