Vrijdag 17 augustus

De laatste dag van de Fly & Drive en de eerste van de relaxweek bij het Kalliston.
We hoefden de auto pas om 21.00 uur bij het hotel in te leveren, dus hebben we besloten om nog 1 rit te maken en de teller op bijna 1.000 km te zetten. We zouden naar Efalonisi gaan, in het zuidwestpuntje van Kreta. Daar schijnt een heel mooi strand te zijn. Nu zijn we geen zee en strand mensen, maar de rit zag er wel leuk uit dus hebben we dat gedaan. En het is misschien wel de leukste rit van de F&D geweest!

Van Chania tot aan ongeveer Kissamos over de NNR gereden, en daarna de ?¢‚ǨÀúrode?¢‚Ǩ‚Ñ¢ weg naar Efalonisi gepakt. De rode weg is leuker om te rijden dan de NNR, omdat je op de rode weg door leuke, soms hele kleine dorpjes komt, en dan wordt de weg net iets breder dan de auto, wat helemaal leuk is als er een bus jouw richting op komt!
Ook vandaag zijn we door kleine dorpjes gereden, met mannen bij een kafenion, oude vrouwtjes in het zwart die langs de weg lopen, of een oud echtpaar dat met z?¢‚Ǩ‚Ñ¢n twee?ɬ´n op een soort gemotoriseerde bakfiets zit.

Efalonisi ligt aan de zuidwestkust van Kreta en er is maar 1 rode weg die er naartoe loopt. Een deel ervan kan je kiezen om linksom of rechtsom te gaan. Op de heenweg zijn we rechtsom gegaan en op de terugweg zijn we linksom gegaan, vrij dicht langs de kust af. Het zou ongeveer 75 km van Chania af liggen.

Het strand van Efalonisi is inderdaad erg mooi, net een Bounty-eiland idee, alleen dan drukker! Het laatste stuk van de weg kom je langs een klooster en bijna daarna is een zandweg en rij je in een rijtje achter elkaar naar de parkeerplaatsen bij het strand. Dus na 1,5 uur ben je er. Maar het is het waard! Het water is ontzettend helder en dus in het ondiepe azuurkleurig en daarna donkerder. Het ziet er echt ontzettend mooi uit.

dsc04261.jpg

1, misschien 2 ouderwetse strandtentje waren er, maar verder niks van die ?¢‚ǨÀúcommerci?ɬ´le?¢‚Ǩ‚Ñ¢ taverna?¢‚Ǩ‚Ñ¢s of barretjes. Uiteindelijk zijn we, zeezwemmers die we zijn (not!), maar heel even gebleven en hebben we over het strand gelopen en lekker pootje gebaad.

dsc04263.jpg
Cowboy Henk…

dsc04262.jpg
… en Anne op het strand van Efalonisi.

Daarna zijn we maar weer eens in de auto gestapt voor de terugreis.

Achteraf zijn we heel erg blij dat we op de terugweg linksom zijn gegaan… We kwamen nl. een hele grote kudde geiten tegen! Op het hele eiland lopen (wilde) geiten los rond, maar gelukkig hebben ze wel allemaal bellen om, zodat je ze dus nog een beetje hoort.

dsc04273.jpg

Die geiten, dat was dus echt een hele grote groep! En ook midden op de weg in een lange sliert. We hebben heel erg langzaam moeten rijden op dat stuk. En van de andere kant kwamen ook nog eens tegenliggers. Zij ook langzaam rijden. Bleek dat er ergens langs de weg ma?ɬØs was gestrooid, en daar gingen ze allemaal naartoe. Stonden ze daar met die kontjes naast elkaar te eten.

dsc04274.jpg

Ontzettend leuk om te zien! Ik heb er 3 filmpjes van gemaakt en nog een paar foto?¢‚Ǩ‚Ñ¢s. Wij blij dus dat we linksom zijn gegaan.
Van Efalonisi zijn we in 1 ruk terug naar Chania gegaan, naar het Kalliston, en hebben we uiteindelijk afscheid moeten nemen van ?¢‚ǨÀúonze?¢‚Ǩ‚Ñ¢ Opel Astra Cabrio.

dsc04278.jpg

Het was de upgrade zeker waard!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *