W

Waterspin, wonderspin

Ging over een spin, verwonderlijk niet? Het zegt mij op het eerste gezicht niets.

Heb wel voor jullie het deuntje op het world wide –oinkoink- web opgezocht, maar wees gewaarschuwd… blijft gruwelijk hangen! Klik hier op eigen risico.

Wickie de Viking

Telkens als ik Wickie de Viking zeg denk ik aan Sinbad de Zeeman en Hagar. Maar da’s mijn afwijking. De film is aan mij voorbij gegaan, we hebben het hier over de tekenfilm. Gelukkig zijn ze allebei op dvd te verkrijgen.

Op deze site is veel meer over Wickie te vinden. Overigens heb ik het singletje met de tune… Hee hee Wickie, hee Wickie hee!

Winnie de Poeh

Over de beer genaamd Beer Edward, knuffelbeer van Janneman Robinson, Winnie de Poeh voor intimi. Waarbij de prentenboeken geweldig geïllustreerd zijn en de tekenfilms commercieel uitgebuit, om maar te zwijgen over het vele speelgoed en de managementboeken. Klik hier en verbaas je over Poeh-producten.

Karakters als Iejoor, Knorretje en Teigetje zijn legendarisch. Basiskennis voor de tekenfilmliefhebber, zonder dat je ook maar 1 memorabel verhaal voor de geest kan halen. Deze Nederlandse pagina is voor de grote en kleine fan en op deze Engelstalige pagina nog veel meer Poehbeer.

Wordt Vervolgd

Tekenfilm Walhalla met Han Peekel met de wedstrijd nadoen van stripfiguren: “Ik ben Sjors, 7 jaar oud en ik doe Miepmiep na. Miepmiep zoeffff!”. Later ook een striptijdschrift.

Hier kun je nog eens nagenieten van de intro of je bestelt “Beste van” gewoon op dvd.

Wuzzles

Naar deze naam ben ik 10 jaar op zoek geweest. Eindelijk gevonden, ik wist alleen nog dat het een tekenfilmserie was met hoofdpersoontjes, die een kruising waren tussen twee verschillende dieren. Met onder andere karaktertjes als Aperhino, Hommelleeuw en Zeeland.

De herinnering was mooier dan het terugkijken. Als je je toch een beeld wil vormen, klik dan hier.

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *