Zaterdag 11 augustus

1ste rit van Chania naar Matala, waarvan de eerste paar kilometers in Chania zelf waren! We konden de juiste route niet vinden. Het duurde even, maar we zijn eruit gekomen!
Over de snelweg het eerste stukje gereden, daarna richting Vrisses gegaan, dat bekend staat vanwege de yoghurt met honing. Ik durf het bijna niet te zeggen, maar het zal wel. We zijn er doorheen gereden en toen naar Georgioupolis gegaan. Dat dorpje zag er wel erg leuk uit, maar wederom niet gestopt. Mooi om te zien was het meer van Kournas, het enige meer dat Kreta heeft, niet ver van de zee verwijderd.

Kournas

Langs Armeni gereden, Spili, Agia Galini en uiteindelijk in Matala gekomen, eindpunt van de dag.

dsc03819.jpg

Leuk dorpje, niet zo groot als we hadden gedacht, gelukkig. Leuke sfeer. Hier waren de rotsen met woningen erin. Tenminste, daar gebruikten de hippies ze indertijd voor. Tijdens de Mino?ɬØsche beschaving waren dit graven. Het dorpje zelf is heel gezellig. Leuke winkeltjes en taveernes. Anton en ik hebben allebei een hoed gekocht voor in de zon. We hebben lekker gegeten en eerder die dag ook een duik in het zwembad van het hotel gemaakt. Ons eigen heel erg ge?ɬØrriteerd aan een stel jongens die per ongeluk expres ook nog eens een overvliegende vleermuis zowat dood hebben geslagen, waardoor deze in het zwembad terecht kwam. Hij leefde gelukkig nog wel, en is uiteindelijk naar de struiken gekropen.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. En de eerste ochtend op Kreta in Chania bleek inderdaad dat ik de huurauto middenop een marktterrein had geparkeerd. Met lood in de schoenen het marktplein op geschuifeld, want druk was het.
    Opel bleek niet weggesleept, er stond alleen een Kreteens marktkraampje aan vastgemaakt. Ahum.
    Met hulp van wat marktkoopmannen en blikken als in “daar heb je weer zo’n toerist” “lees de bordjes” (die er niet staan) de Astra eruit gemanouvreerd op een slakkegangetje, met als ereboog de kleding van de handelaren half in de cabrio, nog wat Chaniaanse bejaarden van het looppad gejaagd en Anne bij het hotel opgepikt.
    Ik schaamde me gruwelijk, maar baal nu dak er geen foto van heb gemaakt…

  2. De Kretenzers hebben kennis gemaakt met de Siejoe Experience hahaha

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *