Zondag 12 augustus

Ontbijt was een beetje karig. De rit van vandaag ging van Matala naar Ierapetra, en was een leuke rit met veel haarspeldbochten. Van Matala uit zijn we eerst naar Phaestos gegaan. Daar stond ooit op een heuvel een paleis en is nu een archeologische plek. Erg mooi om te zien, en ook erg groot. Grieken konden echt mooie dingen maken, erg indrukwekkend. Mooie foto?¢‚Ǩ‚Ñ¢s gemaakt ook.

dsc03849.jpg

Van Phaestos doorgereden naar Gortys. Dit was vroeger de hoofdstad van Kreta, en ook hier staan ru?ɬØnes , waaronder die met de Wetten van Gortys in de muren geschreven.

dsc03884.jpg
Van Gortys richting Ierapetra gegaan, met een omweg via Tsoutsouros. Leuk kustplaatsje, waar op een zonnige zondag de Grieken natuurlijk ook naartoe gaan. Daar lekker gegeten tussen de middag waarna ik ben gaan rijden richting de rode weg naar het hotel. Veel bochten en heuvels/Bergen, met als klap op de vuurpijl berggeiten tegen een hele stijle wand. Dat ze er niet afvallen!

In Ierapetra hotel gezocht, gevonden, ingechecked, afgekoeld en gaan lopen. Eerst een lekker ijsje gegeten op een terrasje, daarna op een bankje lekker gelezen. Flink veel kindren in klederdracht voorbij zien komen. Blijkt dat er een soort dansoptreden van kinderen was. Erg leuk om te zien, en erg gezellig. Was in de buitenlucht en het pleintje was helemaal vol. Daarna nog ergens iets kleins gegeten en naar het hotel terug gegaan.

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Gaan we nog helemaal voorbij aan een groepje hangzwerfhonden die over de boulevard struinden. Leuk gezicht! Maar daarover later misschien meer op de Camera Obscura…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *