Siejoe Daily
 

(Milieu)café Award

Stop de (sinaasappel)persen! Inkomende berichtje over mun werkgever… Milieucafé… hum, wat stel ik me daarbij voor?

De redactie van het Milieucafe looft een prijs uit voor mensen die hun best doen om voor het nageslacht een betere wereld achter te laten: de milieucafe award.

FUJIFILM is genomineerd voor de Milieucafé Award 2008. Er zijn drie genomineerden. Op de website van de Milieucafe award http://milieucafe.hansvandenberk.com/ kun je hier meer over lezen. Ook kun je jouw stem uitbrengen voor de publieksprijs!

FF

Over FUJIFILM Manufacturing Europe B.V.
Het bedrijf streeft naar continue verbetering van prestaties op het gebied van milieu. Er is aandacht voor water, lucht, afval en energie.

Om het milieu minder te belasten maakt Fujifilm bijvoorbeeld gebruik van een gasturbine. Bovendien is er een waterzuiverings­installatie (membraan­bioreactor) gebouwd. Hierin worden water, zilver en reststoffen gescheiden. Op het gebied van zorgvuldig omgaan met het gebruik van grondwater heeft het bedrijf op vrijwillige basis grote stappen gezet.

Fujifilm Tilburg is ook betrokken bij de Tilburgse samenleving. Het bedrijf sponsort de nodige regionale evenementen en acties, zoals herstel van het natuurgebied Huis ter Heide, sportprojecten voor gehandicapte kinderen en loopevenement Tilburg Ten Miles. Verder heeft het bedrijf een vrijwilligers­programma waar medewerkers op in kunnen tekenen.

Voor de toekomst zijn er serieuze plannen op het gebied van water­recycling en energie. Fujifilm wil bijvoorbeeld drie windmolens op het eigen bedrijfs­terrein zetten en zo kunnen voorzien in een groot deel van de eigen energie­behoefte.

Kijk! Stemmen dus!

Geef een reactie