Alcohol in het verkeer

Helaas dat jullie niet zijn meegegaan. De whisky Event van Gall & Gall in Fort Gertrude, Geertruidenberg, ligt alweer achter ons. Heerlijke whisky’s, waarbij de Compass Box “The Peat Monster” de show stal, naast oude bekenden Lagavullin, Talisker en een complete Laphroaig stand! De vijf jaar oude jenever was ook goed te knagen.

Leuk momentje veroorzaakt bij het wegrijden. De hele stroom die van het Fort vandaan komt moet linksaf een drukke weg op zien te geraken. Nietsontziende automobilisten van links en rechts weigeren mee te denken en veroorzaken zo mede een file tot ver in de straat. Geen meter opschietende, als niet geheel nuchtere bijrijder, tien auto’s voor ons neem ik het besluit om het oranje safetyhesje uit de achterbak te pakken en op een drafje de wachtende auto’s voorbij te rennen.

Ik neem plaats, middenop de weg, en geloof het of niet (vraag het desnoods na bij de aanwezige getuigen) prompt stopt verkeer van links en rechts en kunnen circa 15 auto’s vrolijk de weg op geraken. Menigeen lach op dat moment dubbelgevouwen in de auto in tranen. Het sms-je van Rolf, opgetekend uit de mond van Wouter aan mijn adres zei alles: “Opeens weet je het… je wordt klaarover!” Olijkheid kent geen tijd…

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *