Beetje laat, maar toch…

Hello again. Zoals de titel zegt is het een beetje laat, maar ik wil toch nog over het afgelopen weekend vertellen.
Weekend was nl. erg leuk!

Wat we vrijdag hebben gedaan weet ik eerlijk gezegd (en ja, ik schaam me daar voor) niet meer. Maar… zaterdag en zondag was in ieder geval erg leuk. Ik zal maar eerst met de zaterdag beginnen, is het meest logische en ook het beste ivm de chronologische volgorde. Anders kan het nog wel eens zijn dat ik het heb over iets dat op zondag is gebeurd, maar wat te maken heeft met iets van zaterdag dat je nog niet weet. Dus…

Zaterdag.
Zaterdagochtend heb ik eerst mijn oudste zus opgehaald in Tilburg, om vervolgens mijn moeder en jongste zusje in het centrum van Den Bosch te ontmoeten. Ontmoeten klinkt hier raar, omdat het lijkt alsof we elkaar dan voor het eerst zien, maar dat is dus niet zo. Ik kan alleen niet op het juiste woord komen. We kwamen bij de St Jan bijeen (beter, maar klinkt ook niet echt leuk) om vervolgens bij Pilkintons te gaan lunchen. Heerlijke zaak, waar je als je thee besteld niet 1 maar 2 theedozen krijgt om uit te kiezen, en niet een kopje thee krijgt, maar een lieve theepot waar je 2 of iets meer kopjes water uit kan schenken. Heerlijk! Lekker gelunched, de Tuna Salad is aan te raden. O, ook geinig… Toen we daar binnenliepen zat er een vrouw met een andere vrouw te praten, en ik maar denken, die komt mij bekend voor. Zegt m’n zusje, ja dat is inderdaad onze lerares Duits van de HAVO!!! Raar om die weer te zien.

Anyway, moving on. Na de lunch zouden we een stadswandeling doen onder leiding van een gids, een cultuur-historische wandeling. Die zou beginnen om half 3, en natuurlijk waren we ver voor die tijd klaar met lunchen. Dus zijn we maar een paar winkels ingegaan, waardoor zus een (mooie) winterjas rijker uit Den Bosch terugkwam. Ook erg leuke winkel trouwens. Nog ff in de boekenwinkel rondgekeken, en uiteindelijk via de Markt, waar toen natuurlijk ook markt was, richting de verzamelplaats gegaan.
De stadswandeling was erg leuk, en gelukkig hebben we geen regen gehad, dat scheelt natuurlijk ook. Aangezien zus en ik samen waren gekomen, hadden we de auto ergens anders staan dan mama en zusje, dus wij zijn apart naar m’n moeder thuis gereden. Eerst nog ff langs Silvester om een Franka te halen die ik nog niet heb en daarna naar de auto gegaan. Toen wij eenmaal aankwamen waren de mannen er nog niet, maar zijn we gelijk chinees gaan halen en bij terugkomst waren ze er wel gelukkig. Gezellig gegeten en naderhand de Kill Bill-films gekeken.

Zondag hebben we niet zo heel veel bijzonders gedaan. Ma had tegen 1 uur een brunch gemaakt, en as usual weer eens veel te veel gemaakt. Altijd zo, maar wel leuk om het iedere keer weer mee te maken.
Het leukste van het hele weekend was toch wel de rondleiding op het werk van m’n vader. Papa heeft nl. op een glasfabriek gewerkt bij de technische dienst in ploegendienst. Nu zijn wij daar vroeger wel eens geweest, maar ja, dan ben je klein en beleef je dingen toch anders en begrijp je bepaalde dingen niet. Mama had met een oud-collega en medeploeggenoot een rondleiding geregeld. Dus wij daar naartoe gegaan. Bleek dat ie man zelf in de ziektewet zat, maar gelukkig was er nog een andere oud-ploeggenoot die wel met ons wilde rondlopen. Hij was tegelijkertijd met papa in (februari?) ’84 begonnen, en hij zit er dus al 22 jaar! Zou je trouwens niet zeggen als je hem zo ziet.
Hij heeft ons verteld hoe het hele proces in z’n werk gaat om glas te maken, wat er nodig is om glas te maken, over de oven, het tinbad, het afkoelen, testen met de laser op zuiverheid en het snijden. We zijn langs alles gelopen. En wat dan geinig is om te merken is dat ik allerlei herinnerinkjes kreeg van vroeger. Zo wist ik bijvoorbeeld nog dat we vroeger nog een keer met papa de oven in hebben gekeken en dat we daarvoor door een apart stuk glas moesten kijken. Ik vroeg me af of we dat ook zouden doen, en dat was dus inderdaad zo. Die lange band waar het glas uitkomt, gesneden wordt en uiteindelijk naar beneden rolt kon ik me ook nog herinneren. Ik wist ook nog wel een beetje hoe de meetwacht eruit zag. Heel erg leuk om weer een keer te zien. Ik mis papa.

Hoe leuk de stadswandeling was, het beste en leukste vond ik het bezoekje naar de Maas. Dank je wel mam voor het regelen.

Sorry dat het zo’n lang verhaal is geworden…

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

 1. Tja, zegt ze telkens weer dat ze niet kan schrijven… schrijft ze op wat ze denkt en ontstaat een heerlijk beeld van een weekendje Byebye.

  Ennuh, het brekend glas was voor mij een ware verademing… wat een kickuhgeluid!

 2. Paula Schoffelmeer

  Anne,

  Dank je voor deze brief, het doet me heel goed te horen dat jullie de rondleiding bij Glaverbel in Tiel ontzettend fijn vonden om toch even weer herinneringen van Papa op te halen. De gekke dingen die hij destijds uitgevreten heeft komen weer naar boven. Wellicht een optie voor jullie om e.e.a. op te schrijven wat jullie het meest is bijgebleven. Ik hoop alleen dat de digitale foto’s redelijk gelukt zijn, samen met de verhalen erbij zal het een leuke album kunnen worden.
  Ik mis hem ook heel erg !

  Groetjes,
  Mam

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *