Hoe wordt ik geen groteboodschappenjongen

Zoals beloofd meer toiletgeheimen. Dingen waarover je het niet hebt. Zeker niet op je werk. Die plek waar je de meeste tijd van je wakkere uren doorbrengt. Of tenminste doet alsof je wakker bent. Ook daar gaat de spijsvertering door en raakt het reservoir wel eens vol.

Over het algemeen zijn er op het werk gescheiden heren- en damestoiletten en is er voor de moeders met uiers de zogenaamde kolfruimte. Hierover zal ik maar niet beginnen. De verhalen over het toilet zijn al smeu?ɬØg genoeg. Mijn ervaring leert dat toiletten op het werk, ook voor mannen vaak bestaan uit een tweetal afgesloten ruimten. Im-pis-potentieproblemen zijn er niet. Wat een genot!

Toilet?Ǭ†

En toch kan het grote boodschap bezoek grote psycologische beslissingen met zich meebrengen. Stel, Bruintje Beer krapt tegen het teKXtiel en je besluit te gaan breien. Ondergetekende produceert daarbij over het algemeen geen aangename bloemetjesgeur, maar een Odeur de Meur.

Terwijl je je verbaasd over zoveel stank, merk je dat iemand – lees: een collega – gebruik gaat maken van het andere toilet. Gespetter klinkt en je beseft (1) dat de stankproductie hiernaast enorm meevalt, (2) dat je een probleem hebt. Welk probleem, zult u als na?ɬØeve lezer vragen. Ik zal het u verklappen, zodat u er in het vervolg ook last van heeft.

Stel u spoelt, na de papierenrompslomp, door en verlaat het toilet. Tijdens het handenwassen komt uw baas (of iedere ander collega) binnen, ziet u staan, ziet het lege toilet en stapt de ruimte binnen. Ondanks de liters luchtverfrisser die de lucht in is gespoten, zal uw baas zich vanaf dat moment herinneren als de man die kwam, zag en stonk. U kunt proberen om tijdens het handenwassen met roodaangezwollen hoofd te vermelden dat dat al zo was toen u binnenkwam. Ook als het toilet naast u leeg was, is de kans van slagen van deze leugen erg klein.

Deuren?Ǭ†

Stel dat het toilet naast u leeg is, kunt u de binnenkomende salarisbeoordelaar wel op het goede spoor zetten en hem subtiel wijzen op deur nummer twee. Aangezien u deur 1 ook maar gemeden heeft toen u binnenkwam. Dit kan uw redding zijn. Mits de spoelbak helemaal volgelopen is, maar dat is een detail. Dankbaarheid is uw deel! Tenzij deze situatie tijdens uw opzegperiode is… in dat geval tipt u juist andersom.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *