Im-pis-potentie

Tijd om een taboe te doorbreken! Mannelijke toiletgeheimen onthuld… minder spannend als die van George Michael, maar toch… en zeker zo herkenbaar!

Ooit schreef ik over een fictief persoon die altijd in de meest linker wc-pot wilde plassen. Maar er kan meer mis zijn met de mannelijke toiletgewoontes. Sowieso een bijzonder verschil met de vrouwlijke toiletruimtes is het prominente bestaan van de niet-afgeschermde wc-pot.

potjes

Vreemd genoeg zorgt dit ervoor dat er op mannelijke toiletten vrijwel niet gesproken wordt, oogcontact wordt vermeden en er tijdens het plassen alleen rechtvooruit gestaard dient te worden. Nogal een breed scala aan gebruiken. Deze huisregels worden slechts overtreden in geval van dronkenschap. Allen tezamen, zorgen deze omgevingsfactoren voor een stilte waarin ieder geluid extra wordt opgemerkt.?Ǭ†Dit kan leiden tot een ongekende prestatiedrang. Iets waar wij mannen toch al makkelijk last van hebben.

Voorbeeld: een man/jongen moet nodig, maar niet erg nodig en besluit timingstechnisch nog voor een afspraak of tijdgebonden gebeurtenis naar het toilet te gaan. Vervolgens denkt hij in alle rust even te plassen, maar lukt het niet. Gespetter in andere wc-potten maakt het dan soms bijkans onmogelijk om te plassen terwijl er andere mannen aan het plassen zijn.

Dit fenomeen kan leiden tot een toiletgerelateerde mensenvrees. Het is een doodgezwegen onderwerp, maar onlangs kwam ik achter dit veelvoorkomende probleem. Uw schrijver stond minutenlang de tegeltjes voor zich te bestuderen zonder enig resultaat, evenals mijn linker- en rechtbuurman.

Tegeltjes

Op enig moment deed mijn rechtbuurman?Ǭ†alsof hij getoiletteerd had (wat niet het geval was, want dat zou je gehoord hebben) door de welbekende overdreven afschudbeweging. Terwijl hij met roodaangelopen gezicht de ruimte verliet (hij wist natuurlijk wat wij wisten), liep mijn andere buurman naar een vrijgekomen afgesloten toilethokje. Waarna het gekletter aldaar plots aanving.

Bewijs geleverd en ongetwijfeld zeer herkenbaar maar doodgezwegen onderwerp?Ǭ†bij de mannelijke lezers onder u.

Volgende week een ander spannend toiletverhaal…

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *