Ai, ditmaal niet over de snoepjes of over vrienden die niet in je hand smelten. Ditmaal over een congres over Amerika dat ik een tijdje terug bezocht. Het vak van Treasurer brengt dit soort leuke dingen met zich mee.

Naar de DACT USA Conference Bulls, Bears, Donkeys & Elephants… in het fraai gelegen Inn Style te Maarssen. Gastsprekers onder andere mijn favoriet Maarten van Rossum (vorige week van Byebye de Maarten gehad!) en Max Westerman.

Met de laatste zelfs een poosje gepraat over Fuji, technologische ontwikkelingen en Amerikanen. Geestig dat hij zijn betoog grotendeels had uitschreven, maar delen uit ons gesprek tussendoor gooide.

Maarten

Terwijl het begon te gieten buiten in de Maarsseveensplassen, waaraan onze zaal grensde en uitkeek… kwam Maarten van Rossum aan het woord. Geniaal, op een haar na dronken, ontnuchterend, relativerend, verstrooid en onderhoudend. “Weet u, ik durf u te zeggen dat niemand van u ooit getroffen zal worden door terroristisch geweld.”

Maar vooral zijn briljante redenering: “Ik voorspel het liefst dingen over een termijn van vijftig jaar, dan weet ik zeker dat een groot deel van mijn luisteraars er niet meer is om mij aan mijn onjuistheid te herinneren. Sterker nog, dat ik er zelf niet meer ben om er aan herinnerd te worden.”

Aanradertje voor iedereen die graag serieuze zaken met een knipoog bekijkt.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *