Het wordt al wat!

Nadat we afgelopen zaterdag het nodige hadden gedaan binnen- en buitenshuis, hadden we nog even tijd om snel naar de Groenrijk in Waalwijk te gaan om planten voor m’n hoekje te halen. Het begint nu al eindelijk ergens op te lijken! De bloemenweide gaat als een speer, hopelijk groeit het voorste gedeelte ook nog wat dichter dan het nu is. De bollen beginnen ook steeds groter te groeien, de lelie(s) moet ik binnenkort gaan ondersteunen met een stok die ernaast komt te staan. Ben benieuwd hoe de Ixia en de Anemonen eruit komen te zien…

 

 

 

 

 

Ongeveer 2, 3 weken terug heb ik nog lupine-zaadjes gezaaid, deze beginnen ook goed op te komen:

 

 

 

 

 

En dan het stukje wat nog leeg was:

 

 

 

 

 

Bij de Groenrijk heb ik de volgende planten gehaald:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dat kwam er uiteindelijk zo uit te zien:

 

 

 

 

 

De Astilbe kan aardig groot worden, 1,5 tot 2 meter. Die heb ik dus vrij achteraan gezet. Rechts daarvan staan 3 Zonnehoed-plantjes, die worden ongeveer 80 cm hoog. Hetzelfde geldt voor de 5 Phlox ‘Bright Eyes’, die worden ook ± 80 cm.

Het lijkt een beetje raar om daarvoor de 3 Spiraea Japonica te zetten, aangezien die nu groter zijn dan de achterste planten, maar de Spiraea wordt uiteindelijk ‘maar’ 40 tot 60 cm hoog, dus lager dan de Phlox en de Zonnehoed.

Rechts naast de ‘hoge’ Phlox heb ik nog 5 Akelei-plantjes gezet, die worden niet zo heel groot, maar schijnen met de Phlox(en) een echte ‘boerenplant’ te zijn, mèt leuke bloemen.

Vooraan heb ik een randje gezet met Phlox ‘Purple Beauty’, om zo een soort afscheiding van gras en border te maken. Deze Phlox wordt niet zo hoog, ongeveer 10 tot 15 cm.

En aangezien ik toch bezig was een rondje foto’s te maken, heb ik ook nog een aantal van de andere planten rond het huis gemaakt…

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *