Ja, ze kiemen!

Het is inmiddels alweer 2 weken terug dat ik de zaadjes voor de bloemenweide heb gezaaid, en zowaar… je ziet al kleine blaadjes te voorschijn komen! Toegeven… je kan zien dat het merendeel van de zaadjes aan de achterste kant van het stukje grond zijn gekomen, er zit nog veel onkruid tussen. Dus af en toe, als het droog is dus, pluk ik de toefjes gras er tussenuit. En, naast het onkruid kan je ook zien dat het voor het eerst is dat er bloemen en planten op komen te staan. Er zit nog veel ‘puin’ tussen de grond… Ach ja, je kan niet alles hebben toch?

 
Wat ook groeit als onkruid, maar wat we juiste weer wèl stimuleren, is de groei van munt. Lekker voor verse muntthee, in de cocktails, of in de (fruit)salades.

 

 

 

De moestuin staat er overigens ook weer goed bij. De rijen met aardbeien en tuinbonen (de 3 rijen helemaal links op de foto) staan er mooi bij.

 

 

 

Om de muur van de stal wat te verbloemen, heeft Anton er een aantal jaren geleden aalbessen tegen aan geplant, en ook deze beginnen mooi vol te worden.
Murphy kon het niet laten en wilde ook nog even op de foto!

 

 

En nu ik toch met een update over een groot deel van de tuin bezig ben… We hebben 3 nieuwe plantjes genaamd Purple Shamrock gekocht, deze zijn in de winter helemaal kapot gegaan. Nu maar hopen dat ze het dit jaar goed gaan doen.

 

 

In de bloembakken voor ons grote huiskamer-raam en in de bakken onder de slaapkamer-ramen hebben we weer surfinia’s geplant (gehaald bij Kwekerij in ’t Groen, € 1,10 per surfinia-plantje en ze hebben nog veel meer!).
Hopelijk worden dit weer net zulke mooie watervallen van bloemen als voorgaande jaren…

 

En ik heb ook een oleander gekocht. Eigenlijk wilde ik deze in mijn stukje tuin, maar deze moet in de winter beschut worden. Gelukkig heb ik een leuke rvs-emmer gevonden die nog geen bestemming had! Dus daar maar in geplant en op het terras gezet. Ben benieuwd naar de bloemen die hierin komen.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *