Tuin v2

Het wordt alweer later licht en eerder donker, de herfst komt eraan!

 

Mijn stukje tuin heeft het erg leuk gedaan, vooral de bloemenweide was een erg leuke verrassing! Het moeilijkste hieraan komt eigenlijk nog… Om ervoor te zorgen dat de bloemen zichzelf uitzaaien, moet ik de bloemenweide negeren nu het uitgebloeid is. Het enige wat af en toe z’n gezicht laat zien, is een mooie roze of donkerpaarse cosmea.

 

Van de bollen is de dahlia niet uitgekomen. De anemonen zijn wèl opgekomen, alleen hebben de konijnen zich hier tegoed aan gedaan. Ik ben maar liefst 1 anemoon-knop gezien, helaas geen bloemen. De Ixia zijn ook uitgekomen en gelukkig niet ‘aangevallen’ door konijnen. Erg leuke bloemetjes in hard-geel en hard-roze.

 

De lelies waren ook goed uitgekomen en de gladiolenbollen waren heel mooi donkerpaars èn 1 rode.

 

 

 

Wat ook was aangevreten door de konijnen, waren de hoge phloxen. Het heeft een hele tijd geduurd, maar gelukkig zitten er nu knopjes in. Hopelijk gaan ze nog open…

De zonnehoed is het ook gaan doen in de tuin, alleen de akelei is nog klein. Wat niet is kan nog komen, de blaadjes zijn in ieder geval groen. Misschien volgend jaar dat deze het beter gaat doen.

 

De tuin, met het strandje, zag er voorheen zo uit:
  

 

 

 

 

Hier kan je al zien dat ik de astilbe eruit heb gehaald. De buitenste van de 2 was helemaal bruin geworden en de andere begon ook al te verkleuren naar bruin. En helaas was het het bruin van kapot-gaande plant.

Wat ik nu heb gedaan, is de lage phloxen verplaatst naar de randen van het strandje. De overgang van strand naar tuin ziet er een stuk vriendelijker uit zo:

 

 

 

 

 

Ik ben nu van plan om er rozen, lavendel en nog iets anders neer te zetten. Dat anders is in mijn hoofd nu alstroemeria, maar dat weet ik nog niet zeker. Ik weet wel dat ik alstroemeria ergens in de tuin wil zetten, of dat nu of later is…

En dan nog wat inspiratie in de vorm van tuinen gemaakt door Piet Oudolf (sorry, telefoon-foto’s van een tijdschrift). Zo zou ik het ook wel willen…

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *