Eindelijk genieten!

Onze badkamer is klaar. De badkamer is niet alleen van Anne en Anton, maar minstens zo van het huis (en van Ton, ondanks het gebrek aan dakkapel). De authentieke houten elementen als spanten en gordingen bepalen de sfeer van de ruimte. We hebben gekozen voor een landelijke uitstraling met natuurlijke tinten. De blue sandstone vloertegels combineren fraai met de veelkleurige groffe muurstrips en overal komt hout in terug.

Een blik naar buiten door het grote raam geeft het zicht op onze walnotenboom en de Brabantse luchten, die het seizoen buiten verraden. De lichtinval is groot, naargelang de stand van de zon worden verschillende delen van de badkamer extra belicht, mede dankzij de spiegelkasten. Welk seizoen het ook is, diezelfde zon verwarmt het water voor, dankzij onze zonnecollector en zonneboiler.

We hebben een risico genomen met de open douche met glazen wand. Het spattende water gaat zo verder richting toilet dan je zou willen. Bovendien zijn stickers van vogels overwogen om te voorkomen dat iemand er doorheen vliegt. Maar het zorgt ervoor dat het een grote ruimte blijft, waarin de zon over de hele lengte voorbij komt. Daarvoor nemen we graag een risico.

Dit alles zorgt er ook voor dat ons witte bad er helemaal uitspringt, in één lijn met het raam en het badmeubel, het hart van onze badkamer. Zeer content zijn we met de kranen van Hotbath, een Nederlands bedrijf met Italiaanse topkranen. Ze geven douche, bad en badmeubel precies de uitstraling die we voor ogen hadden. Het badmeubel komt evenals de wasmand en spiegelkasten van Teak & Leaving. Dit Nederlandse bedrijf importeert haar producten van Java, waar eveneens wortels van Anne liggen.

Die spiegelkasten brachten ons eigenlijk op het idee, hierover waren we het het eerst eens. Hoe het ook zou gaan worden, die spiegelkasten moesten en zouden in onze badkamer komen. Het wasrek vonden we dichterbij huis in Waalwijk, waar we ongetwijfeld binnenkort op zoek gaan naar kleine dingen om de badkamer mee af te maken. Met die foto’s gaan we jullie niet langer vervelen, dit is voorlopig het eindresultaat van veel wikken, wegen, slopen, schuren en sjouwen.

Excuses als dit een te enthousiast verhaal is geworden… maar we zijn zo blij met onze badkamer. Mede dankzij de tomeloze inzet van Ton van Hest, die vele uren heeft meegedacht, iedereen op scherp houdt, de handen uit de mouwen steekt en vooruit durft te denken. En zijn collega’s van Bouwbedrijf Kuijpers, Laurens in het bijzonder, die vele uurtjes metsel- en timmerwerk heeft verzet en verantwoordelijk was voor het geweldig repareren van de houten gording. Hartelijk dank ook aan Frank Schaapsmeerders van St Pieter Tilburg, die onze ideeen in materialen wist om te zetten. En Patrick Vrijhoeven voor het loodgieter- en electrawerk, Marcel Jansen voor het installatiewerk, Peter Verhoekx van Verhoekx Schilderwerken voor superstrak schilderwerk, om tegelzetter en stucadoor en kitter niet te vergeten.

Aanbevolen artikelen

2 Reacties

  1. Beste Anton en Anne,

    Allereerst wil ik jullie bedanken voor de mooie complimenten en de foto’s. Ik voel me zeer vereerd en ben blij dat alles naar wens is verlopen en jullie zo enthousiast zijn! Jullie mogen trots zijn op het resultaat. Complimenten ook voor jullie website en de beschrijving zoals gedaan. Ik zal de link zeker aan al mijn collega’s doorgeven.

    Geniet van de badkamer!

    Groetjes Frank

  2. Beste Anton en Anne,
    “vele jaren later” kom ik op deze pagina en zie ik jullie prachtige badkamer. Dank je voor de complimenten over onze producten en wat leuk dat Frank Schaapsmeerders deze aan jullie heeft aanbevolen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *