Leidingwerk en een vloertje

Nadat de schoorsteen gesloopt was zover nodig is, kon de loodgieter/electriciën (toevallig en handig dezelfde persoon) het leidingwerk klaarmaken voor de betonnen vloer. Dus alle aan- en afvoerbuizen bevestigen op en in de houten vloer. Hierna konden er zwaluwstaartplaten erop/langs gelegd waar uiteindelijk de betonnen vloer op zou komen. Op de zwaluwstaarten is de vloerverwarming gelegd, die moet tenslotte in het beton komen.

Die betonnen vloer was overigens ook nog leuk om te doen! Van te voren hadden we gedacht om met een pomp, via een gat in het dak (waar toch het dakraam zou komen) de beton te storten. Dat zou het minste en makkelijkste werk zijn… Na nog wat berekeningen bleek dat er te weinig beton nodig zou zijn om het met een pomp te doen, en het daarvoor te duur zou zijn.

Dan toch maar ouderwets sjouwwerk. Uiteindelijk is er een kleine steiger in de schuur/garage gezet. We waren op de dag zelf met 4 man: 2 mannen van de aannemer, Anton en ik. Een mannetje van de aannemer kwam met een volle kruiwagen beton naar de steiger en schepte emmers vol met beton om deze op de steiger te zetten. Anton stond op de steiger om de emmers van laag naar hoog, op zolder te zetten. Vervolgens kon ik de emmers in een kruiwagen legen en die kruiwagen naar Ton rijden die de vloer aan het ‘leggen’ was.

Het was even flink hard werken maar in een kleine 1,5 uur lag de vloer er heel erg netjes in!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *