Mooi roze is niet lelijk

Het plafond van gipsplaten is erin gelegd, met uitsparingen voor de spotjes en de afzuiging. De loodgieter heeft weer zijn werk voor zover dat kan gedaan, namelijk alle leidingen frezen. Voordat dat gebeurde was het voor ons nog wel (weer) goed nadenken hoe we alles wilde hebben, zodat de loodgieter alles gelijk goed kon frezen. Dus voor het werk nog in de badkamer staan, net doen alsof het al klaar is en je staat te douchen (met kleding aan dan), zodat de hoogte van de douchekop, bediening etc afgetekend kan worden.

Nadat alles is gefreesd heeft de stukadoor de basis voor de tegelzetter en het smeerwerk gezet. Alles is nu weggewerkt achter een mooie grove onderlaag. Op de overloop heeft hij alles al voorgelijmd voor de nieuwe smeerlaag.

Tijd om de balken te bewerken! We hebben ze dus al helemaal kaal geschuurd, nu komt het spannende… Bij de lokale Verf & Wand hebben we na overleg gekozen om de balken te beitsen en 2x af te lakken met een zijdeglanslak. Voor de zekerheid hadden we eerst 4 roerstaafjes met verschillende kleuren beits en lak laten maken, zodat we dit konden vergelijken met het wastafelmeubel. Uiteindelijk is de beits donkerder opgekomen op het hout, wat net zo mooi is.

Was wel een flink klus, ook qua planning. Wanneer en vóór welke andere werkzaamheden is het verstandig om te doen? In totaal waren net namelijk 3 handelingen waar minimaal 24 uur tussen moest zitten. Wel héél erg mooi geworden!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *