Stuk ingezonden door een stuk

Management les 1:
Katrien en Peter zijn in de badkamer. Terwijl Peter onder de douche staat en Katrien zich aan het afdrogen is, gaat de deurbel. Katrien slaat een handdoek om, rent de trap af en doet de deur open. Het is Jan, de buurman. Voordat ze een woord kan uitbrengen, zegt Jan : “Ik geef je 500 euro als je je handdoek laat vallen. De vraag brengt haar in verwarring, maar even later denkt ze “Wat een buitenkansje”. En Katrien laat de handdoek op de grond vallen. Jan staart even naar haar en geeft haar een biljet van 500 euro. Katrien drapeert de handdoek weer om zichheen en gaat terug naar de badkamer. “Wie was dat?” vraagt Peter. “Jan, de buurman,” antwoordt Katrien. “Aha,” zegt Peter, “zei hij nog iets over de 500 euro die hij me schuldig is?”
?Ǭ†
Moraal: Als je kritische informatie op tijd met je collega’s deelt, kun je pijnlijke situaties tegenover anderen voorkomen!
?Ǭ†
?Ǭ†
Management les 2:
Een secretaresse, een verkoper en hun manager vinden tijdens de lunchwandeling een oude olielamp. De manager wrijft de lamp op en er verschijnt een geest die zegt:”Jullie mogen alledrie een wens doen”. De secretaresse gilt meteen: “Ik wil naar de Malediven, heerlijk in de zon op het strand liggen.” Floep, weg is ze. De verkoper roept: “En ik wil naar New York, met een portefeuille vol geld om te winkelen.” En hup, ook hij is ervandoor. “Jij bent aan de beurt,” zegt de geest tegen de manager. Die zegt: “Ik wil die twee terug op kantoor na de lunch!”
?Ǭ†
Moraal:
Geef altijd voorrang aan je baas!
?Ǭ†
?Ǭ†
Management les 3:
Een kraai zit op een tak boven in een boom en koestert zich in de zon. Een konijn op de grond kijkt naar hem en zegt: “Ha kraai, wat zit je lekker te niksen. Denk je dat ik ook zo kan luieren?” De kraai antwoordt: “Natuurlijk kun je dat, ga je gang.” En het konijn strekt zich uit in het zand en dut in. Even later komt er een vos langs, ziet het konijn en vreet het op.
?Ǭ†
Onthouden: Om ongestraft niets te kunnen doen, moet je heel hoog in de boom zitten!
?Ǭ†
?Ǭ†
Management les 4:
Een priester rijdt in zijn auto langs een nonnetje dat op de stoep loopt. Hij geeft haar een lift. Terwijl zij in stapt valt haar habijt open en laat zij een prachtig lang been zien. De priester kan zich niet beheersen en legt zijn hand op haar dij. De non kijkt hem aan en zegt vriendelijk: “Denk aan psalm 129, vader. De priester trekt verschrikt zijn hand weg en verontschuldigt zich. Maar na een tijdje wordt de verleiding toch te groot en hij legt weer zijn hand op haar dij. “Denk aan psalm 129,” zegt het nonnetje opnieuw. “Sorry, zuster, het vlees is zwak”, zegt de priester. Bij het klooster aangekomen, stapt de non uit en glimlacht veelbetekenend naar de priester. Die rent naar zijn cel en slaat de bijbel open op psalm 129. En leest: “Gaat voort en zoek, omhoog en verder omhoog, want daar is de glorie.”
?Ǭ†
Moraal:
Houd altijd goed je kennis op peil, anders mis je fantastische kansen!
?Ǭ†
?Ǭ†
Management les 5:
Een nieuweling wordt naar het vreemdelingen legioen in de woestijn gestuurd. De commandant leidt hem rond. Nadat ze alles gezien hebben op een kleine barak na, vraagt de nieuwe: “Wat is daarin?” De commandant antwoordt lichtjes verlegen: “Nou ja kijk, zoals het jou heel waarschijnlijk opgevallen is, er zijn hier geen vrouwen. In deze barak staat onze kameel en wanneer een van onze mannen het niet meer kan uithouden…”. De nieuwe zegt verontwaardigt: “Praat alstublieft niet verder! Zoiets zou ik nooit doen.” De tijd vergaat, en zijn verlangen wordt groter. Tenslotte gaat hij naar de commandant en vraagt hem naar de kameel. “Voor vandaag is hij volgeboekt, maar morgen is hij nog vrij.” De volgende dag gaat hij in de stal, zet een stoeltje achter de kameel, laat zijn broek zakken en begint. Na een tijdje opent de?Ǭ† commandant de deur en zegt: “Ik begrijp dat de nood hoog was, maar kon je niet met de kameel in de dichtstbijzijnde stad naar de publieke vrouwen rijden, zoals alle anderen hier doen?”
?Ǭ†
Moraal:
Laat je baas altijd uitpraten!

Dank aan Angelique!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *