A glooming peace this morning with it brings.

Zo begint een werkje van Shakespeare dat op fenomenale in een modern jasje?Ǭ†verfilmd werd, en daarom meer dan een plekje in de rubriek Muziek op TV bij KXradio.nl verdient. Alle andere niet te missen oog- en oorjuweeltjes vindt je via de gebruikelijke bannertje met tv-tje (rechts op deze blog)…

Testosteronen, schroomt niet om op de bank plaats te nemen voor deze film met Leonardo Titanic DiCaprio. Veronica over de must-see-van-deze-week: De prachtige beelden, het Tarantino-achtige geweld, de moderne setting en de kitscherige aankleding zijn genoeg om elke stoffige Shakespeare-docent een beroerte te geven.

Romeo Juliet

Deze film is de tweede uit Luhrmann’s Red Curtain trilogie, enkele jaren later vervolmaakt door Moulin Rouge. De klassieke zoetgevooisdheid is in 1996 uit het verhaal gehaald. Het toneelstuk wordt opgestoft en aangedikt in beeld en geluid, maar met handhaving van de originele dialogen! De soundtrack omvat onder andere The Cardigans, Radiohead en Garbage.

A glooming peace this morning with it brings. The sun for sorrow will not show his head. Go hence and have more talk of these sad things. Some shall be pardoned, and some punished. For never was a story of more woe than this of Juliet and her Romeo.

Zondag 19 augustus, 20:30-22.45 op RTL7

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *