Films films films…

Waarin ook weer leuke films in de bios komen of die je op dvd kan huren.
Een leuk voorbeeld is Enchanted, een Disneyfilm pur sang, over de getekende prinses Giselle die in de ‘echte’ wereld van New York terecht komt en vanaf dat moment ook door een ‘echte’ actrice wordt gespeeld. Compleet met muziek, geanimeerde diertjes en een groep ratten, kakkerlakken, duiven en vliegen (bij gebrek aan leukere wildere dieren) die samen met de Giselle een appartement schoonmaken terwijl Giselle er ook nog eens een leuk liedje bij zingt. Het moet wel een Disney zijn… ­čÖé
Enchanted
13 december in de bioscoop

Ook een leuke film, op dvd, is Shopgirl.
Shopgirl
Een beetje een chickflick, maar toch ook weer niet. Het verhaal gaat over Mirabelle (fantastisch gespeeld door Claire Danes) die op zoek is naar liefde, waarvoor ze zelfs met de rare sukkel Jeremy bijna het bed deelt. Tot ze opeens Ray tegenkomt, een oudere man die geen relatie zoekt en dat ook duidelijk heeft gemaakt tegen Mirabelle. Maar natuurlijk pikt Mirabelle dat niet of of wil ze het niet oppikken. Het een en ander gebeurt, maar wat daarvoor moet je toch echt de dvd gaan huren.
Mijn mening is dat het geen chickflick is maar vooral een lieve film.

Laatste film van dit moment en die ik vorige week heb gezien is Scoop, een film van en met Woody Allen. Waarbij ik moet zeggen dat ik film van en met Woody Allen bijna niet heb gezien, dus weet ik er ook niet veel van. Reden waarom ik deze eigenlijk heb gehuurd…. Mr Hugh Jackman. Naast Chris Zegers is dit ook een man met wie ik best wel een beschuitje zou willen eten. Hmmmmmmm, Hugh Jackman.
.
.
.
.
.
.
.
Oja, maar ik was bezig een verhaaltje te schrijven over de film Scoop, en niet over Hugh. Sorry, was even aan het dromen. Dus.
Scoop gaat over een studente journalistiek die uit een publiek wordt gepikt om mee te doen met een goochelaartruc. Ze moet een soort hok in waarin ze verdwijnt. Dat doet ze voor de ogen van het publiek, maar wat wij als kijker van de film zien is dat er bij haar juist een geest verschijnt. Met een gigantisch verhaal dat zij als journaliststudente natuurlijk niet kan laten schieten, hence de naam Scoop.
Anyway, ze gaat op onderzoek uit over het verhaal, waarbij een zoon van een of andere Lord, gespeeld door ?├ë┬Č┬║berheerlijke Hugh Jackman dus (en geen straf om naar te kijken), een seriemoordenaar zou zijn. Sondra, de studente, komt samen met de goochelaar (gespeeld door Woody Allen en een beetje een irritant karakter) in contact met Peter Lyman, die zoon dus, en wordt gaandeweg verliefd op ‘m. Tja, wie zou dat niet doen haha.
Meer ga ik je niet vertellen. Ga ‘m maar huren!

Scoop

Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *