Must-see!

Veels te veel om op te nomen deze dagen?Ǭ†rond de kerst. Zelf?Ǭ†de overvolle agenda van Muziek op TV checken dus. Hier enkel aandacht voor Sin City.?Ǭ†

Must-see van deze week! Deze film is een staaltje apart. De zoveelste remake van een comic, maar de enige echte die de sfeer in stand houdt. De film is een perfecte mix tussen stripboek en film, zonder dat je je daar op maar 1 moment aan stoort. Daarom met afstand de allerfraaiste stripverfilming tot dusver. Deel 2 en 3 staan op de agenda, maar die zullen hun uiterste best moeten doen deel 1 visueel en muzikaal te evenaren.

Marv

Een drietal verhalen worden elk door hun eigen muziekstijl omkleedt. Graeme Revell (Bangkok Hilton, From Dusk Till Dawn, The Negotiator, Blow) neemt het verhaal van Marv (Mickey Rourke) voor zijn rekening, met de hulp van een breed scala aan instrumenten. Een jazzy jasje voor de rauwdouwer, op zoek naar de moordenaar van de vrouw die hij liefhad.

Most people think Marv is crazy. He just had the rotten luck of being born in the wrong century. He?¢‚Ǩ‚Ñ¢d be right at home on some ancient battlefield swinging an axe into somebody?¢‚Ǩ‚Ñ¢s face. Or in a Roman arena, taking his sword to other gladiators like him. They woulda tossed him girls like Nancy back then.

Dwight

Het verhaal van Dwight (Clive Owen), een nobele inborst die zijn vriendin probeert te beschermen, maar zich daardoor in aantrekkelijke nesten werkt is toevertrouwd aan John Debney (Bruce Allmighty, The Passion of the Christ). Hij zoekt ook de jazz, maar dan wat sneller, meer traditionele filmmuziek.

Hartigan

Robert Rodriguez (El Mariachi, Desperado, Four Rooms, From Dusk Till Dawn, Once Upon a Time in Mexico, Grindhouse?¢‚Ǩ¬¶ een duidelijke Tarantino link) is verantwoordelijk voor het hoofdthema van de film, en geeft body aan het verhaal van Hartigan (Bruce Willis). Politieman met een slecht hart, die lak heeft aan corruptie en koste wat kost gerechtigheid wil realiseren. Een donker verhaal met donkere omlijsting.

And after I pull off that miracle, maybe I?¢‚Ǩ‚Ñ¢ll go punch out God.

Verder een aanrader door de Nederlandse inbreng door Rutger Hauer, Alexis Bledel uit The Gilmore Girls, maar vooral ook Jessica ?¢‚Ǩ‚Äúzucht- Alba en veel meer moois voor de jongens en vrouwen onder jullie.

Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything.

Zaterdag 22 december, 22:50-00:50 op RTL5

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *