Twee dagen na een fijn concert van Coldplay in Nijmegen (echt waar, geen enkel probleem om er te komen en weg te komen, we waren vol lof terwijl de rest van de bezoekers voldoende problemen had), filmpjes op de Myspace van Anne… hebben we op vrijdag een dagje Ziekenhuis Eindhoven gedaan.

De katheter (buitenkatheter, niet de dubbele J katheter die inwendig is ingebracht) ging eruit en mocht eruit blijven als de blaas goed af zou lopen. Dat betekende dat om circa 0900 uur de katheter werd verwijderd. De blaas moest vervolgens tweemaal goed geleegd zijn voor we om 1300 uur een kleine check mocht verwachten. In de tussentijd is er voor ons pa een bed geregeld, zodat hij niet de hele tijd hoefde te staan.

Dit wil dus zeggen… een aantal uren ons pa pushen zoveel mogelijk te drinken en dan hopen dat op de wc al dit vocht uiteindelijk weer aan de aarde wordt toevertrouwd.
Om 1300 uur het verlossende woord, de blaas liep goed af. Vervolgens zijn we door een assistente te woord gestaan over de vervolgstappen met betrekking tot de nier. Ze wist niet te vertellen om de hoeveel tijd de dubbele J katheter vervangen moest worden, maar was voorstander om dit in het Tweesteden in Tilburg te laten gebeuren. Scheelt behoorlijk in tijd en kilometers. Erg fijn. Vervolgafspraak in Tilburg met nefroloog staat en daaruit zal meer duidelijk worden met betekking tot de ene werkende nier.

Het enige waarvoor we nu terug naar Eindhoven moeten, zijn de controles in verband met de darmkanker, maar da’s te overzien.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *