Koekoek!

Als je agenda maagdelijk rein is, do not worry… de Muziek op TV agenda is hutjemutjevol met onmisbare muzikale beeldbuisbelefenissen. Aangezien ik niet weet waar te beginnen, kan je beter zelf de verzamelbak checken, terwijl ik hieronder een tipje van de sluier oplicht…

Jack

Een klassiek staaltje uitmuntende filmmuziek behorende bij een zeer fraaie film. One Flew over the Cockoo’s Nest! Componist Jack Nitzsche zag zijn nominatie voor een Oscar niet vergoud, in tegenstelling tot Jack Nicholson en Louise Fletcher voor hun hoofdrollen. Daarnaast Oscars voor beste film, beste screenplay en beste regisseur (Milos Foreman). In 41 jaar was het niet voorgekomen dat 1 en dezelfde film de beeldjes in de belangrijkste categori?ɬ´n binnensleepte. Triviantvraag: welke film was de vorige?

Dr. Spivey: Well, the real reason that you’ve been sent over here is because they wanted you to be evaluated… to determine whether or not you are mentally ill. This is the real reason. Why do you think they might think that?
McMurphy: Well, as near as I can figure out, it’s ‘cause I, uh, fight and fuck too much.

Waar gaat het over? Randle Patrick McMurphy belandt in een psychiatrische inrichting door zijn opmerkelijke gedrag. Zijn rebelse karakter botst met dat van de autoritaire opperzuster Nurse Mildred Ratched. Misschien gaat de film nog wel meer over de kleurrijke karakters van de pati?ɬ´nten. Eenmaal in je leven moet je deze film gezien hebben. En ja, ik pink iedere keer weer een traantje weg!

Woensdag 24 oktober, 20:30-23:00 op RTL7

Genoten? Voor een schijntje heb je em op dvd… ?¢‚Äö¬¨ 7,50 bij Bol.com!

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *