Siejoe Daily
Kaatsheuvel
17/12/2018, 15:27
8.7
°C
0.0
mm
75
%

Agnolotti en chocolade muffins

Vandaag hadden we meneer, mevrouw en zoontje S bij ons op bezoek, erg gezellig! Voor het avondeten had ik al bedacht om zelf gevulde pasta te gaan maken, en van een collega had ik een recept van Agnolotti met ricotta-spinazievulling en roomsaus met parmezaanse kaas liggen. Dus ’s ochtends maar gelijk aan het werk om het pastadeeg te maken en daarna gelijk de vulling, zodat ik niet tijdens het bezoek alleen maar bezig zou zijn.

Net voordat het bezoek op de stoep stond was ik klaar, en zagen de agnolotti er uit als bovenstaand. Leuk om te doen maar wel erg veel werk. En 1 ding heb ik ervan geleerd… Niet in een bak den met bakpapier ertussen, maar waarschijnlijk uitleggen op tafel op een theedoek. Helaas was het losmaken van de agnolotti niet goed gegaan en waren de meeste kapot. Toch nog gekookt (dit keer maar 1 minuut!) en uiteindelijk was het toch nog erg lekker (als je het recept wil, stuur een berichtje of schrijf een comment hieronder).

Om voor het avondeten nog iets lekker te knabbelen te hebben, heb ik ook nog chocolade muffins gemaakt. Ook erg makkelijk en erg lekker!

Nodig:
200 g pure chocolade
300 g boter
5 eieren
160 g fijne suiker
90 g zelfrijzend bakmeel

 

Verwarm de oven voor op 160 graden. Zet 12 papieren vormpjes in een muffinblik.
Smelt de chocolade met de boter in een kom op een pan met heet water op laag vuur; roer door elkaar. Laat de massa iets afkoelen.
Klop de eieren en de suiker in een grote kom met een handmixer in 2-3 minuten bleek en romig. Spatel het bakmeel door de eimassa en dan ook het chocolade-botermengsel.
Schep het beslag in de vormpjes. Bak de cakjes 20 minuten. Ze zijn vanbinnen nog zacht en licht vloeibaar. Neem de bakplaat uit de oven en laat ze nog 5 minuten staan, zet ze daarna op een rooster.
Bestuif ze evt. met cacaopoeder.

Geef een reactie