11tallen

Een nieuwe categorie ge?ɬØnspireerd door Kees van Kooten ?ɬ®n medeposter Quickers. Dat Kees nog in 1 zin met Quickers terecht zou komen, hattie nooit kunnen dromen.

In zijn (redaKXie: die van Kees van Kooten) bundel ‘Hilaria’ mogen we meegenieten van een mislukte ontmoeting met actrice Joanna Lumley, de stille revolutie van de tweemetermens en de geheimzinnige grammatica van het voetbalelftal, waarbij elke positie zijn eigen karakterstructuur met zich meebrengt, aan de hand waarvan je zelf nieuwe elftallen kunt samenstellen (zogenaamde ‘zelftallen’). Het schilders-zelftal van Van Kooten: Zadkine (keeper), Permeke (linksback), Bacon (rechtsback), Giacometti (linkshalf), Spilliaert (midden-midden), Caravaggio (rechtshalf), Vermeer (linksbuiten), Pollock (linksbinnen), Appel (spits), Van Gogh (rechtsbinnen) en Ensor (rechtsbuiten).?Ǭ†

Een 11tal bouw je binnen en buiten het voetbalveld… op karakter bijvoorbeeld zoals Kees zijn Zelftallen maakt. Maar Quickers bouwde in samenspraak met ondergetekende een 11tal binnen het voetbalveld. Een 11tal dat nodig op communicatiecursus mag:

Trainer: Cruyff
Trainert: v Hanegem
Keeper: Waterreus, …
Verdediging: Polak, Vreven, v Aerle, …
Middenveld: Petrovic, Davids, vd Gijp, …
Aanval: Eijkelkamp, …

Helpt u mee deze seleKXie rond te krijgen? Wie mag wat welbespraakter? Welk vogeltje mag minder gebekt zijn?

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *