Operatie Nierverbreding

Niet gisteren, maar vandaag is pa weer eens geopereerd. Overigens was deze operatie eigenlijk pas in mei verwacht, dus deze snelheid was een aangename verrassing. Gisteren was de planning, maar toen was zijn bloed te dun. Vanochtend was dat verbeterd, vanmiddag geopereerd. Om 12:30 was hij aan de beurt.

Als het goed is hebben ze geprobeerd de nierafvoer te verbreden (door middel van iets als een ballonnetje) en hebben ze een breder buisje ingebracht. Het buisje zal er later weer worden uitgehaald. Dit om de ene nier die hij heeft iets beter te kunnen laten functioneren. Of eigenlijk om te voorkomen dat hij voor altijd een buisje in zijn nierafvoer nodig heeft. Zo’n buisje moet namelijk iedere drie maanden vervangen worden door een operatieve ingreep. En zonder buisje is de nierbuis nu te zwak.

Blijft een gegeven dat de niet zelf niet goed functioneert. Daarvoor gaan we binnenkort naar nierspecialist in Tilburg.
Over de operatie weten we nog niet zoveel. Hij was pas erg laat terug op de kamer. Hij klonk over de telefoon redelijk monter, maar had erg veel slaap.Toen we zojuist op bezoek waren vertelde hij honderduit. Gespannen, dorstig en slaperig tegelijk. Hij vertelde dat ze tijdens de operatie twee stukjes hebben verwijderd. Mogelijk hebben deze stukjes in het verleden gezorgd voor de vele nierontstekingen.
Verplegend personeel kon nog niets vertellen over hoe de operatie verlopen was. Heb een briefje met vragen bij em achtergelaten, dat hij de chirug morgen kan geven. Afwachten sowieso, aangezien pas later zal blijken of de nierafvoer inderdaad breder is gebleven.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *