Blueberry muffins

Voor het café-voetbalteam van Siejoe, waar zijn ouders vaste supporters zijn, heb ik ook iets te trakteren gemaakt voor het 50 jarig jubileum van zijn ouders. Helaas was er toen niks meer van over, maar voor mijn collegaatjes en een goed bevriend gezin heb ik ze nog een keer gemaakt.
Erg makkelijk om te maken, het was me zelfs ’s ochtends voor het werk gelukt. Volgens een recept van Nigella Lawson!

Nodig:
75 g boter
200 g bloem
1/2 tl Baking soda (kan ook gevonden worden onder de namen baksoda, dit is géén bakpoeder!, of zuiveringszout)
2 tl bakpoeder
75 g fijne suiker
zout
2 dl karnemelk (of 1 dl yoghurt met 1 dl halfvolle melk)
1 groot ei
200 g bosbessen

Laat de boter smelten en weer iets afkoelen. Verwarm de oven voor op 200 graden, gasovenstand 6.
Melng alle droge ingrediënten in een kom en klop in een maatbeker de karnemelk, ei en gesmolten boter door elkaar. Giet de natte ingrediënten bij de droge en meng ze met een houten lepel en lichte hand. Het belangrijkste bij muffins is dat het beslag zo weinig mogelijk bewerkt moet worden. Spatel de bosbessen erdoor en beperk ook het spatelen tot een minimum.
Schep het beslag in de muffinbakjes en bak de muffins in 20 minuten. Ze moeten dan gerezen en goudkleurig zijn en aan de bovenkant stevig aanvoelen.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *