15 december, maandag

zonnig in Melbourne

Met de taxi, een Turkse Aussie, zijn we naar Marcel gegaan. Marcel had ons verteld wat we ongeveer kwijt zouden zijn aan de taxirit, en Anton had z’n telefoon met TomTom te voorschijn gehaald om te kijken of die het GPS-signaal oppikte, maar de taxichauffeur dacht dat TT het wel deed. Altijd handig om ervoor te zorgen dat ze niet omrijden en dus meer kunnen vragen! Het appartement van Marcel & Gabi was wel even moeilijk te vinden. We hadden het nummer wel (nummer 1/nummer 2, maar die moest blijkbaar andersom (nummer 2/nummer1) gelezen worden. Maar we zijn er gekomen.

Helaas was Gabi op een brainstormsessie in de Yarra-vallei en moest Marcel een cursus doen vandaag, waardoor we een groot deel van de dag onszelf moesten vermaken. Eerst even het appartement van M&G gezien, erg gaaf met mooi uitzicht (o.a. op een mooi huis met veranda), en snel bijgepraat. Marcel had voor ons al tramkaartjes gehaald voor de hele dag, samen met een plattegrond en wat uitleg, waarna we snel de stad gingen verkennen.

We hadden nadat Marcel naar z’n cursus was gegaan eerst wat gegeten en daarvoor had iedereen zich eerst nog gedouched. Dus op pad!

Het o zo mooie Flinders Street Station

Toen we de tram, lijn 8, hadden gepakt naar Federation Square zei Aniet dat ze misselijk was en dat een busrit niet echt bevorderlijk zou zijn. Aniet hebben we toen maar weer thuis afgezet zodat ze kon slapen, Anton, Barend en ik hebben daarna de Tourist Shuttle genomen. Dat is een gratis toeristische bus die door Melbourne heen rijdt en die langs een aantal leuke plekken komt. Erg leuk om te doen, alleen jammer dat het geen deels open dubbeldekker is. Misschien dat Barend en ik dan wat minder aan het knikkenbollen waren geweest. Bij een vrij nieuw gedeelte waar veel ontwikkeld wordt, Docklands, zijn we even uit de bus gestapt om te kijken of er een koffietent in de buurt was, maar helaas. Gelukkig stond de bus er nog, dus zijn we weer ingestapt. In Collins Street zijn we wederom uitgestapt en daar hebben we bij een leuk tentje koffie, bier en ijskoffie op. Weer op de bus gestapt (laatste rit van de dag) en bij het eindpunt eruit ‘gezet’. Vlak voor de Yarra-rivier konden we op een terrasje in de zon zitten en daar hebben we de eerste Mojito’s van de vakantie gedronken. Gelukkig hadden ze ook Blue Mojito’s!

Vlakbij het terras waar we Mojito's op hadden

Marcel zou bijna klaar zijn met z’n cursus, die hadden we laten weten waar we zaten en Aniet kwam even later ook erbij zitten. We hebben daarna heerlijk gegeten bij een Italiaan, lekker Italiaans ijs is er ook nog gehaald en om 22.00 uur zijn we maar in ons opblaasbedje in de woonkamer van Marcel en Gabi gekropen. Daar hebben we heerlijk horizontaal geslapen!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *