16 december, dinsdag

Zonnig en warm

Heerlijk vast geslapen. Anton is zelfs met Marcel gaan hardlopen vanochtend. Maar hij heeft het er wel moeilijk mee gehad. Marcel ook schijnt….

Anton en Marcel hadden na het hardlopen een deel van het ontbijt gehaald. Ons heerlijke ontbijt bestond uit Australische zelfgemaakte pannekoeken (toch anders dan de Nederlandse), blueberries erop, gebakken eieren met spek en brood. Daar hebben we rustig de tijd voor genomen en toen we klaar waren zijn met we Marcel op stap gegaan.

Eerst met de trein naar Flinders Station (supermooi station in oude stijl) en van daaruit de oud uitziende City Circle Tram gepakt richting Queen Victoria Market, een overdekte markt waar van alles wordt verkocht. Hier kan je echt allerlei spullen halen: eten & drinken, souvenirs, kleding, rommel, noem maar op. Anton, Barend en Aniet hebben t-shirts gekocht met leuke teksten erop (o.a. I’m not an alcoholic. Alcoholics go to meetings.), die waren er echt heel veel.

Na Queen Victoria Market zijn we naar Chinatown gegaan. Daar hebben we vooral rondgelopen, ik een beetje in de hoop op een kimonowinkel maar helaas. Toen we honger hadden hebben we bij een Chinees zaakje een menu’tje voor 4 personen op. Daar zat eend in, maar ook een soort tofu-achtig iets, dumplings, soep, rijst, gruwelijk lekkere witvis(?) bolletjes en champignons met groenten (eerder andersom, groenten met champignons). Wel allemaal erg lekker.

Chinatown Melbourne

Na het eten zijn we verder gegaan door wat winkelstraten en hebben we nog wat koffie gedronken. Aangezien Barend, Aniet en ik nog wilden kijken naar een afritsbroek en een jas zijn we naar een Factory Outlet geweest, maar daar zijn we niet geslaagd. Dan maar weer naar huis. Gabi zou thuis zijn en Marcel had al een tafel geboekt bij een restaurant waar we met z’n zessen zouden gaan eten.

Dat restaurant bleek Nobu te zijn. Dat is een keten van restaurants (22 restaurants in 18 verschillende steden wereldwijd) waar Robert de Niro (mede-)eigenaar van is. Echt superlekker gegeten en gedronken en over van alles en nog wat gepraat; we kwamen daar om half zeven en gingen er rond elf uur weg. Naderhand hebben we nog door een heel groot casino gelopen en hebben ‘de grote fakkels’ van Melbourne gezien. Dat zijn hele grote vlammen die uit grote kolommen om de zoveel tijd komen.
Rond twaalf uur lagen we in bed in de woonkamer.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *