17 december, woensdag

Wederom zonnig en warm

Marcel en Anton hadden wederom eerst hardgelopen om wakker te worden, en na het ontbijt hebben we een rustige start van de dag gemaakt. Beetje lezen, of schrijven in mijn geval, met koffie en thee erbij. Uiteindelijk toch maar op pad gegaan. Barend, Aniet en ik wilden toch nog een afritsbroek en jas kopen, dus op naar de shops!

We zijn een klein stukje met de tram gegaan en daarna zijn we door de Botanical Gardens gelopen. Een heel mooi park in het midden van Melbourne, en ik begrijp heel goed dat Marcel en Gabi in het weekend bij mooi weer lekker een kleedje pakken, koffietje erbij en dan een dagje in het park doorbrengen. Heerlijk zeg!

Botanical Gardens

Mooie boom in Botanical Gardens

Groot park dus flink gelopen voor we bij de Yarra-rivier waren, en dan bij het restaurangedeelte. Hier hebben we bij een Boost-vestiging in een Foodcourt een heerlijke smoothie op, natuurlijk in een grote beker ipv een normale, en daar konden we de rest van de dag nog op teren. Na de Boost toch richting de winkels op zoek naar 2 broeken en een jas. En waar stuiten we op? Een North Face winkel, bijna een verslaving van Barend. Barend heeft er een fleecevest gekocht die ook in z’n jas kan en een afritsbroek, Aniet heeft een jas met een binnenjas gekocht en ik heb ook een afritsbroek gekocht. Tijd voor alweer koffie. We zijn toen naar Flinders Station gegaan, hebben daar in de buurt koffie gehaald en zijn lekker op Federation Square gaan zitten. Heerlijk!

Wat betreft eten zouden we ’s avonds gaan bbq-en, maar daar moesten nog wel boodschappen voor gedaan worden. We hebben eerst de spullen die we bij ons hadden in het appartement gedropt, da’s wel zo makkelijk. De winkel waar Marcel eigenlijk boodschappen wilde halen, een soort overdekte markt was helaas dicht (10 minuten voor sluitingstijd!), dus zijn we maar een supermarkt gegaan. Toen we alles hadden zijn we naar huis gegaan en hadden we alvast wat klaar gemaakt voor de bbq, zoals salades. Daarna heerlijk gezellig gegeten.

Na het eten zijn Anton en ik nog een rondje gelopen en hebben we wat dingetjes over thuis bepraat. Volgend jaar gaan we alleen naar Noorwegen met mama en de rest van de familie, in de zomer gaan we niet weg, dan blijven we lekker thuis. En als we de zomer erna wel op vakantie gaan, blijven we in Europa en dat gaan we de komende jaren ook doen. Geen problemen mee, Europa heeft nog zo ontzettend veel te bieden en te ontdekken.

Melbourne by night

Na het lopen hebben we nog even met iedereen bijgepraat, de operatie van Antons vader zou woensdagmiddag in NL-tijd zijn, dus Anton had het even moeilijker omdat hij niet thuis was om alles te regelen. Iedereen was uiteindelijk naar bed gegaan en wij hebben onze tassen opnieuw gepakt. Daarna als een blok in slaap gevallen.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *