19 december, vrijdag

Bewolkt maar wel zonnig en warm

Om ongeveer 8 uur ’s ochtends waren we klaar om de campers op te halen, maar we hadden eerst nog even ontbijt gepakt bij een kleine shoppingcenter bijna naast het hotel (en naast de tent waar we gisteren hebben gegeten). Wij hadden vrij normale dingen, maar Anton had iets met een gebakken ei wat hij in ieder geval erg lekker vond. Na het ontbijt zijn we bij het hotel opgehaald door het camperbedrijf waar we de campers konden ophalen. Eerst nog een instructie over hoe en wat we moeten doen bij incidenten en dat we vooral links moeten rijden, daarna een uitleg over de camper zelf. En ik moet zeggen, het is een leuke toch ruime camper (het is een Fiat Ducato Maxi). Wij hebben een iets oudere versie dan Barend en Aniet, maar zoveel scheelt het niet. Ons tafeltje kan je niet zo makkelijk opzij draaien, die kan je eigenlijk niet opzij draaien, maar voor de rest is alles gelijk.

Campervan!

Na wat te hebben verkend in de camper toch maar de grote sprong gemaakt en gaan rijden. Anton mocht van mij de eerste rit doen, de stad uit . Was even wennen, maar uiteindelijk ging het wel. Volgens mij zijn die Kiwis hier best wel ingesteld op al die campers. Voordat we trouwens boodschappen en de stad uit gingen, zijn we eerst naar het Auckland Museum geweest. En we zijn blij dat we dat hebben gedaan. Het Auckland Museum is erg mooi, heel groot met verschillende exposities. We waren daar goed op tijd, we hoefden maar een kwartiertje te wachten voor de Maori Cultural Performance begon, waar we natuurlijk kaartjes voor hadden gekocht. Erg mooi en leuk om te zien. De groep die optrad (3 mannen en 3 vrouwen van de Ngati Whatua o Orakei stam) lieten verschillende liederen horen en dansen zien, waaronder natuurlijk als allerlaatste de haka met opengesperde ogen en uitgestoken tongen. Supergaaf om te zien! Daarna in het museum rondgelopen en heel veel gezien. Heel veel Maori-schatten zijn er te zien, en die zijn het kijken waard. Heel veel houtsnijwerk, ook een aantal portretten (de Maori-portretten waren bijna allemaal van Goldie, die daar heel erg bekend mee is geworden) van belangrijke Maori’s.

Maori-groep

Maori vrouwen met poi (ballen aan touwtjes)

Marae houtsnijwerk

Na het museum al een begin richting Rotorua gemaakt, waarbij we eerst nog door een haperende TomTom klem waren gereden, en waren we laat op de camping in Mount Maganui, waar we gelukkig nog net een plaatsje konden krijgen.

Eerste dag onderweg

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *