24 december, woensdag

Regenachtig met een beetje zon

Vandaag waren we om 8.00 uur klaar om weg te rijden. Vanaf vandaag tot 31 december rijden Barend en Aniet apart van ons. We wilden alle 4 toch andere dingen doen en zien, maar met oud en nieuw is het wel gezellig als we samen zijn en dat vieren. Daarnaast is Barend 1 januari jarig en ook dat is gezellig om samen te vieren, als hij het überhaupt wil vieren. Na de 1e of de 2de zullen we waarschijnlijk ook weer apart reizen tot we in Christchurch afspreken, waar we de 8ste onze campers moeten inleveren. Dus om 8.00 uur op pad, richting de camping in Pohara. Dat is helemaal in het noorden en ongeveer 4 uur rijden. We hebben nog niet ontbeten, maar gisteren besloten dat we dat in het stadje Nelson zouden doen. Dat is ongeveer op de helft van de trip.

Nelson is een erg leuk stadje, veel winkeltjes en koffie-/eettentjes bij elkaar. Het heeft een beetje een oude uitstraling maar het is wel een stadje waar Anton en ik het gezellig zouden kunnen hebben. De auto hebben we bij een supermarkt geparkeerd, we moesten vandaag toch boodschappen doen. Eerst even door het dorpje lopen. Bij een leuk uitziend koffietentje, bar Delicious, hebben we ontbeten. En lekker zeg! Anton had Eggs Benedict, dat was een gepocheerd ei, pesto, bacon en groenten op een geroosterd-achtig stokbrood, en ik had Cinnamon Toast. Dat was kaneeltoast met bacon, gebakken banaan, warme blauwe bessensaus en cream. Superlekker!

Ontbijt

Na dit erg lekkere ontbijt zijn we verder gaan lopen en zagen we ineens een wolwinkeltje. Daar moest ik even in, kijken of ze wol voor tante Annie hadden. Helaas geen blauw of paarse merinowol, maar wel een mooie petrol kleur. Dus daar maar 2 bollen van gekocht. Nog wat rondgelopen en een kilo kersen meegenomen, daar stonden ze zowat op elke hoek mee. Boodschappen gedaan en verder op pad gegaan.

De weg van Nelson naar Pohara was erg bochterig maar wel erg mooi. We zaten precies tussen het Abel Tasman park en het Kahurangi National Parl, dus tussen de boven en bergen. Ondertussen nog een paar keer gestopt voor het uitzicht, onder andere bij de Harwood Lookout (de hele helling was daar begroeid met bloemetjes, zie de foto). Rond 14.00 uur waren we op de camping aangekomen. Daar hebben we gelijk even voor het kayakken wat nagevraagd, en ik heb toen gelijk voor het eerst in NZ gewassen, we hadden geen schoon ondergoed meer. Het wasgoed moest wel in totaal 30 minuten in de droogtrommel, maar die hadden ze tenminste wel.

Harwood 1

Harwood bloemetjes

In Takaka hebben we getankt en wat gegeten en zijn we nog even naar het postkantoor geweest om een pakketje voor de wol te halen. Helaas konden we het niet op de post doen, het loket van het postkantoor zelf was al dicht. Dan maar verderop in de week posten.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *