27 december, zaterdag

Zonnig en warm

Vandaag wederom uitgeslapen, nu tot half negen. Vervelend was dat een aantal locals besloten om rond half 1 ’s nachts luidruchtig bij elkaar te komen net buiten de omheining van het park. Maar ja… wij stonden dus juist aan die kant van de camping.

Hanmer mooi huis

Vandaag is verwendag, tenminste dat hopen we. Eerst maar eens naar de spa om te vragen of er nog ruimte is voor 2 behandelingen, en dat was gelukkig zo. We hebben allebei besloten om een Deep Sea Cleanse te pakken met toegang tot de zwembaden, en de behandeling is om 3 uur ’s middags. Mooi! Nu maar eens eerst gaan ontbijten, wat we bij een bakker doen met een bagel met zalm en roomkaas voor Anne en 2 pasteitjes voor Anton, en wat leuk gezelschap van een aantal musjes. Goed ontbijt en lekker, waarna we in het dorp gaan rondkijken. Ik moest het pakketje voor tante Annie nog posten en we hebben nog 5 kaartjes gehaald om te versturen. We hebben ook nog rondgekeken voor hoeden en t-shirts en uiteindelijk hebben we beide een t-shirt gekocht. We hebben daarna bij de supermarkt ook nog wat fruit en nieuwe zonnebrandcreme gekocht, waardoor we even terug moesten naar de camper om het fruit in de koelkast te doen.

Hanmer Springs

Daarna maar weer terug naar het centrum om lekker te zwemmen. Een groot deel van de tijd (1,5 uur) hebben we in een 37º geothermisch zwembad gelegen, heerlijk, waarna we ook nog heel even in een 41º zwavelbad hebben gelegen en daarna in een “normaal” bad. Toen was het tijd om om te kleden voor de behandeling. Eerst nog wel even gedouched, waarna we ons altijd fijne weggooi-ondergoed (superbh!) moesten aantrekken.

De behandeling was echt superlekker, en het leuke was dat we in dezelfde kamer werden behandeld. We werden eerst door onze therapeuten gescrubd, daarna kregen we een bodywrap van algen in combinatie met modder en werden we daarna helemaal ingepakt zodat we zouden gaan ‘braden’. Ondertussen kregen we een gezichts- en hoofdhuidmassage. Toen de bodywrap klaar was konden we samen onder een heerlijke douche (in een cabine waar we allebei in konden met 2 douchekoppen, stoommogelijkheid en zo’n grote douchekop waarbij het lijkt of je in de warme regen staat), waarna de dames een moisturizer hebben ingemasseerd over het hele lichaam. Echt, de hele behandeling was heerlijk!

Parkje

Na de spa-behandeling hebben we niet veel meer gedaan, we waren superlam geworden. Lekker ijsje op, thuis getwijfeld welke Sound (Milford of Doubtful) we zouden gaan doen. Anton heeft z’n bungy-Thrillogy geboek en ik ga mee om te kijken. Op de camping hebben we nog 2 Nederlanders ontmoet, moeder met dochter, die ook aan het rondreizen zijn. Weer terug het dorp in om te gaan eten en nou zitten we weer thuis. Morgen een lange maar hopelijk leuke trip naar Hokatiki, waar ik van plan ben m’n kadootjes van jade te kopen.

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *