30 december, dinsdag

Zonnig

Puzzling World

Vandaag zijn we naar Arrowtown gegaan, maar voordat we Wanaka uit reden, zijn we eerst nog naar Puzzling World gegaan. De naam zegt het al, het draait daar allemaal om puzzels. We hebben eerst binnen rondgelopen. Daar kon je gratis allemaal puzzels proberen, wat we niet hebben gedaan, en tegen betaling een aantal ruimtes in, wat we wel hebben gedaan. In de ruimtes zijn een aantal erg leuke schilderen te zien die bestaan uit hologrammen, en er is een hele grote ruimte waarin je allemaal hoofden ziet die je aan blijven kijken, waar je ook naartoe loopt. Erg geinig om te zien, en als je het doorhebt valt het wel mee. Waar je dan ook nog naartoe kan, zijn 3 of 4 torentjes die schuin staan, en waar je zelf ook schuin in loopt. Het interieur staat recht in de torentjes, maar die torentjes staan zelf schuin, dus je loopt er ook schuin in, en als je niet oplet kan je daar echt goed ziek worden.

Doolhof
Buiten hebben ze ook nog iets leuks waar je voor moet betalen. Ze hebben een heel erg groot doolhof gemaakt, met 4 gekleurde torentjes op de hoeken en een aantal bruggen die over het doolhof heen gaan en die ook deel uitmaken van het doolhof. Je kon op 2 manieren het doolhof ‘doen’, de 4 torentjes in een bepaalde volgorde proberen te bereiken of de 4 torentjes in willekeurige volgorde bereiken. Wij hebben dat laatste gedaan, vonden we goed zat. Wel een erg leuk doolhof, maar gelukkig hebben we er niet uren in gezeten, want dat zou volgens mij niet echt goed voor onze relatie geweest zijn…

Toen we in Puzzling World klaar waren zijn we weer verder gegaan richting Arrowtown, een rit van ongeveer een uur. Die konden we op 2 manieren rijden, “snelweg” of toeristische route. TomTom had de toeristische route als snelste gepakt en volgens de Lonely Planet had deze ook mooiere uitzichten. Wat helemaal waar was! Deze route had zeker mooie uitzichten, maar het is geen weg die je in de winter of met regen moet rijden (staat ook aangegeven).

De enige bezienswaardigheid die we hebben gezien is een heel oud hotel in Cardrona. We zouden langs een bh-hek komen, maar die hebben we helaas niet gezien.Verder was de rit niet zo heel erg speciaal, alleen op het einde moesten er een paar flinke haarspeldbochten genomen worden. We zijn daarna eerst naar de camping gegaan om te kijken of er nog plek was. De laatste paar dagen kon je nl. helemaal niks meer reserveren in Queenstown en omgeving vanwege Oud & Nieuw. Maar gelukkig hadden ze nog een plek voor ons. Bij de receptie zagen we ook dat er met Oud & Nieuw speciale bussen naar Queenstown reden en de normale busverbinding was ook erg goed. We hebben dus besloten dat Arrowtown onze plek blijft voor de komende dagen. Queenstown is toch hutjemutje vol en in de buurt is het ook al moeilijk om een plek te krijgen.

Arrowtown
Arrowtown is een oud goudmijnstadje en de hoofdstraat heeft nog een aantal van die gebouwen staan. Natuurlijk wel met winkeltjes erin en zelfs met een shoarmatent, maar het straatbeeld is erg leuk. Je kan zelfs nog een goudpan huren en in de rivier naar goud gaan zoeken. Er zijn ook nog overblijfselen van een Chinees dorpje te zien, van goudzoekers uit China die hier geld wilden verdienen om naar huis te sturen. Ook hier weer op aanraden van de receptie lekker bij Willow’s Tavern steak en zalm gegeten.

Chinese Village Arrowtown
Barend en Aniet hebben we nog gebeld en Marcel en Gabi, en we gaan met z’n zessen in Queenstown, in de hotelkamer van M&G Oud & Nieuw vieren. In het hele land in de afgelopen en komende dagen een liquorban, dus in het openbaar mogen we geen champagne drinken. En we hebben op het vliegveld van Melbourne 2 flessen gehaald. Die moeten we op, die kunnen we niet mee terug nemen. We zien het wel…

Aanbevolen artikelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *