4 januari, zondag

Zonnig, niet te warm

We hadden lekker tot een uurtje of 10 uitgeslapen, waarna we de stad in zijn gegaan. Eerst ontbeten in het Octagon, het centrum van Dunedin, daarna het eerste van onze sightseeinglijst gedaan: Cadbury World!

Cadbury is NZ’s grootste chocolade- en snoepfabrikant, en de fabriek staat in Dunedin. We konden daar een rondleiding doen en dat hebben we ook gedaan. Helaas deden ze niet de uitgebreide tour omdat het zondag èn vakantie was. Dan maar de verkorte tour. Het rook er heerlijk naar chocolade; ik voelde me net Sjakie. En al helemaal toen we 1 van de 3 grote silo’s in gingen. Van 2 silo’s had de gids al uitgelegd wat erin zat (hij deed het trouwens erg leuk: als er een vraag goed werd beantwoord kreeg je een chocoladereep), van de 3e, die Cadbury-paars was, had hij het nog niet verteld. We gingen de silo in, moesten een 50-tal treden oplopen (de railing was vettig), en toen stonden we stil bij we wisten niet was,… het was donker. De kinderen moesten hardkop “We love Cadbury chocolate” roepen. De eerste keer gebeurde er niks. Harder roepen, toen gingen de lampen aan. Nog harder! En toen kwam er 100.000 liter vloeibare chocolade naar beneden gestort! Dat was echt supergaaf, maar ook gelijk het einde van de tour. Naderhand weet je dus ook dat het vettige op de railing chocolade is.

station Dunedin
Na Cadbury’s World zijn we naar het station gegaan, ontzettend mooi en schijnbaar het op 1 na meest gefotografeerde gebouw op het zuidelijk halfrond. Fotootje van genomen en richting de Chinese tuinen van Dunedin gegaan. Heel mooi en sereen in toch wel het centrum van de stad. We hoorden van de camping-receptie dat er geen spijkers/schroeven gebruikt zijn bij het bouwen, maar wij hebben er toch nog een paar gezien.

Entree Chinese tuin

Chinese tuin
Daarna hebben we wat door de stad gelopen, op zoek naar nog een aantal dingen die we wilden kopen, maar helaas niet hebben gevonden. Dan maar richting camping. Anton had nog een filmpje gehuurd, About a boy (lieve en erg leuke film met Hugh Grant), en die hebben we gelijk gekeken want we hadden nog tijd voor we gingen eten. Wederom lekker gegeten bij een Japanner (tegenover de Japanner van gisteren), lekker sushi op. Het leek zelfs alsof ze alleen voor ons open bleven, we waren op het laatste de enige aanwezigen! Thuis nog even mama gebeld en op tijd gaan slapen.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *