5 januari, maandag

Droog en zonnig

Vandaag de rit van Dunedin richting Christchurch, maar nog niet helemaal daarnaartoe. We zouden nog een tussenstop maken, en dat doen we in Waimate. Het eerste stuk was niet echt veel te zien, maar we gingen richting een erg leuke naam: Shag Point. Daar hebben we pinguïns en zeehonden gezien.

Shag Point
Van Shag Point zijn we naar Moeraki en de Moeraki Boulders gegaan. Dat zijn grote bollen steen die op het strand liggen, met een variërende grootte. Eerlijk gezegd zijn we niet echt naar die dingen geweest, maar we hebben ze wel vanaf een terras van een restaurantje gezien. Waar we overigens lekker geluncht hebben met 2 pies (steak en mince) en gepocheerde eieren met toast. Op de parkeerplaats konden we ook nog kersen kopen, en dat hebben we gedaan. Life is like a box of cherries…

Moeraki Boulders
Voordat we Oamaru bereikten zijn we het binnenland in gegaan richting Kurow, maar dan niet over de “snelweg”.We wilden nl. de Elephant Rocks zien, rotsen die lijken op dieren die aan het slapen zijn. We weten niet zeker of we ze hebben gezien, maar het landschap was zeker erg mooi en leuk om te rijden. Genoeg rotsen gezien.

We zijn door Kurow gereden naar de andere kant van de rivier en deze hebben we een eind gevolgd, totdat we Waimate zagen aangegeven. In dat dorp lag onze camping, maar het bleek dat deze na het dorp lag, 7 km. van het “centrum” af. Wel een erg leuke camping, met veel dieren, waar we ook net op tijd voor het voeren waren. Ze hebben er ezels, een varken genaamd Gobbo, herten, opossums (normale en goudkleurige), wallabies (soort kangaroes), alpaca’s, een witte haas en nog veel meer. En de mensen zijn erg vriendelijk. Vanavond gaan we in het dorp eten, als de was droog is tenminste.

Gobbo
De was was om 20.00 uur droog dus alles gelijk opgevouwen en hop naar het centrum om bij Café on Queen (tip van de camping-eigenaar) te gaan eten. We hebben daar heerlijke garlic bread en seafood platter op en als hoofdgerecht een pot pie; die van vandaag was beef in Guinness, echt superlekker maar wel veel. We hebben beide onze pot pie niet op kunnen eten, zo veel was het. Wat we daar nog wel in het café hebben gekocht is een kookboek met allemaal Kiwi-gerechten. Zoals French Toast, Eggs Benedict en allemaal lekkere NZ-gerechten, waarvoor ik “normale” ingrediënten kan gebruiken. Dus thuis moet ik maar eens wat NZ’s gaan koken.

Wallaby
Na het eten waren we weer op tijd thuis om op de camping aan de nachtsafari mee te doen. we zijn toen eerst het kantoortje in gegaan, waar de eigenaar een baby-wallaby, ook wel een joey genoemd, de fles moest geven. Superlief en hij was echt heel erg zacht. Anton en ik waren overigens niet de enige die de nachtsafari deden, er waren ook een Kiwi met z’n zoon bij die hier vaker kwamen. Na de baby-wallaby zijn we langs de dieren gegaan die we bij het voeren ook hebben gezien. Gobbo lag flink te snurken en die konden we een paar meter verder nog horen. We zijn bij de possums geweest, die nu uit hun slaapverblijf waren en in hun hok rondliepen. Ook possums zijn heel erg zacht. Het leukste wat we die avond hebben gezien zijn toch echt de wilde wallabies en de witte haas, en het snurken van Gobbo!

De witte haas had de eigenaar met de hand flesgevoerd en die liep nu op het terrein in een groot gebeod rond. De willde wallabies liepen in de buurt en konden vrij op het terrein komen. Superleuk om te zien.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *