Dorpskwis Kaatsheuvel door de ogen van…

Het ging dit jaar anders dan vorig jaar. Een aantal teamleden hadden zaterdagavond 17 maart andere plannen, dus gingen we op zoek naar verse versterkingen. Al snel waren we weer met 15 enthousiastelingen in de groepsapp. Waar het dit jaar al snel los ging. Vanaf hint 1 zat iedereen er lekker in… hints, letter, berichtjes, ideeën… voor een buitenstaander chaotisch, maar voor de Dès Wè insiders een vertrouwd gevoel.

Tot overmaat van ramp dreigde er iets van structuur te gaan ontstaan. Categorieën werden vooraf verdeeld. Het was vechten om populaire categorieën als Kunst. En ruim van tevoren werd er nagedacht over de winnende tactiek. Liefhebbers voor buitenopdrachten melden zich aan in rijen van twee. Allerlei hulpmiddelen werden geëvalueerd en zonder uitzondering goed bevonden. Voorbereiding was een nieuw woord in ons woordenboek. Iedereen zou zorgen voor versnaperingen en we spraken eerder af dan vorig jaar.

We hoorden van andere teams dat ze ieder jaar meedoen in hun dorp, en dat ze ernaar streven ieder jaar een plekje te stijgen. Dat vonden wij een mooie en haalbare doelstelling*. De feeststemming bereikte een hoogtepunt toen we beseften welk nummer onze groep had. Karantetrès, Dès Wè! Is er drank in de man, dan zit de wijsheid in de kan. Dat kan dan wel zou zijn, maar… Karantetrès, dan zit de wijsheid in de fles. En die wijsheid zouden we hard nodig hebben, evenals onze gelukssokken. Dus de meeste zorgen waren er over de aanwezige alcoholische versnaperingen. En wraps. Wisten we wel zeker dat er genoeg wraps zouden zijn? De letters brachten ons tot het laatste moment nergens.

De avond zelf was weer geweldig. Met tactisch vernuft wist onze plaatsvervangend teamcaptain al snel het kwisboek te bemachtigen, daarna – slechts gehinderd door jeugdige fans die hem om handtekening en selfies vroegen – zich een weg te banen naar de locatie. Categorieën verdeeld onder de armen en aan de slag. Een slag geslagen met het ruilen van pionnen. Doe-opdrachten verdeeld en gaan! Er werd ge-keft, gebowld, onthouden, geluisterd, gered en gebouwd. Nauwelijks tijd voor een hapje of drankje. Naarmate de tijd vorderde nam de spanning toe, hadden we overal iets gevuld, dubbele punten gemarkeerd, wild cards goed genoteerd, rozenkransje en knoop, paastraktaties en verkiezingsfolders, en waar was pagina 12 van die groene categorie? En inleveren die hap!

Oprecht woord aan dank voor de organisatie, met name voor het combineren van twee kleuren oranje en twee kleuren groen in de categorieën! Zonder gekheid: weer geweldig georganiseerd! Wij hebben er een paar uur noeste arbeid aan gehad, willen niet weten hoeveel tijd jullie er aan kwijt zijn (geweest). Een superavond die ongetwijfeld een vervolg krijgt op de uitslagenavond. We kijken er reikhalzend naar uit!

* Vorig jaar eindigden we met Dès Wè als tweede.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *