Er is een traditie geboren in ons dorp

Zoals jullie vorige week lazen, keek team Dès Wè weer uit naar de uitslagen en feestavond. Helaas konden een aantal teamleden er niet bijzijn, maar die bleven op afstand op de hoogte. De verwachtingen waren hooggespannen. Ongetwijfeld ook bij de andere 71 teams, die zich verzamelden in en rond Het Klavier.

Drie verschillende podia, met voorieder wat wils. Geweldig dat de MT Bottles weer op het podium te bewonderen waren. Fijne band waarvan de leden alles geven tijdens een optreden. Met op de achtergrond teamfoto’s en filmpjes van onze bowlingprestaties. Ook een weerzien met familieleden, vrienden, oude en nieuwe bekenden en buurtgenoten. Daarbij vooral hopend dat ze niet boven je eigen team zouden eindigen. Want hoe lang ga je dat aanhoren? Het aftellen naar plaats 30 en vervolgens naar plaats 10 ging voorbij zonder dat ons team genoemd werd. Hoewel onze verwachtingen uiteen liepen, hadden we al op een top 10 notering gerekend en/of gehoopt.

Een top 10 notering betekent (bijna traditiegetrouw) een interview. In afwezigheid van onze teamcaptain en geïntegreerde Wollukse, die vorig jaar gezamenlijk het interview deden, was een ander duo graag bereid de honneurs waar te nemen. Een hoop lol achter de schermen, ook tussen de teams onderling. En vooral ook spanning… want nu wilden we allemaal het hoogste. Dès Wè was weer doorgedrongen tot een top 5 notering, waarbij we allemaal vurig hoopten dat we niet 4de zouden worden… maar dat wel werden, net naast het erepodium. Terwijl we door Jos en Louis naar voren gevraagd werden, was de teleurstelling duidelijk te zien.

En hoewel dat gevoel niet helemaal weg is, beseffen we nu dat we trots mogen zijn. Niet alleen op de 4de plaats. Trots op het teamwork van vorige week. Trots zijn op de winnaars De Kromme Noten, die met overmacht hebben gewonnen… petje af! En op de rest van de top 3… CV De Tegel en De Ballies, die we op de hielen zaten. Op het deel uitmaken van een geweldig evenement. Trots zijn op de organisatie, de vrijwilligers en sponsoren, die met deze competitie het dorpsgevoel op de kaart zetten. Dè ge bedankt zet dè witte! De Kaatsheuvelse Dorpskwis, nu al een traditie die niet weg te denken is uit ons dorp. Volgende keer zijn we er weer bij, we kunnen nu al niet wachten!

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *