The world is full of magic things…

Mussenden Temple

… patiently waiting for our senses to grow sharper.
William Butler Yeats

Het is inmiddels al meer dan een half jaar geleden dat we weer in, ons tweede thuisland?, Ierland zijn geweest. Vanmiddag de laatste tekst van het geschreven reisverslag overgetypt en erachter gekomen dat we onze foto’s van deze vakantie nog niet met jullie hebben gedeeld. Mocht je er trouwens interesse in hebben, anders hoef je niet door te klikken hoor.

Dit jaar hebben we ook een paar nachten in Noord-Ierland doorgebracht en zijn we in (London)Derry en Belfast geweest. Ontzettend interessant maar heeft ons ook wel geraakt. Dit keer en niet alleen in Noord-Ierland wat meer te weten gekomen over de geschiedenis van Ierland, vooral over Ulster. Ulster is één van de 4 oorspronkelijke provincies van Ierland en Noord-Ierland valt hier helemaal in, samen met 3 andere counties van de Ierse republiek.

De Plantation of Ulster is een periode in de geschiedenis waarin Britten naar Noord_Ierland kwamen om ervoor te zorgen dat dit stuk grond onder Britse controle bleef. Heel veel rumoerigheden toen en nu hebben een relatie hiermee. Zoals gezegd heel indrukwekkend maar ook raar om te voelen terwijl we tijdens een Black Taxi Tour door 2 verschillende wijken in Belfast reden.

Maar dit was ook de vakantie dat we eindelijk Mighty Ben, Benbulben dus, hebben beklommen. Of eerder, op zijn gewandeld. Kortom, weer een heerlijke vakantie geweest!
Bovenop Benbulben

Aanbevolen artikelen

1 Reactie

  1. Ik kijk en kijk nog eens ….deze foto’s roepen bij mij meteen een Ohhhhh wauw bijzonder op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *