Eek the Cat


Tekenfilm over een paarse kat genaamd… Eek. Verliefd op een kat met de naam Annabel. Deze heeft een waakhond met een haaienkop Sharky, die Eek wel rauw lust. Twee elandfiguren figureren eveneens. Eek blijft ondanks tegenslagen volharden in zijn motto dat het geen pijn doet om anderen te helpen. It never hurts to help. Met pijn als resultaat.

Onlosmakelijk verbonden met The Terrible Thunderlizards, die vanaf het tweede seizoen onderdeel worden van Eek Extravaganza. Tot het bot toe bewapende dinosaurussen moeten twee holbewoners Bill en Scooter doen verdwijnen. Wat keer op keer glansrijk mislukt. Zonder dat de intelligentie van de holbewoners daar aan bijdraagt overigens.

Er was eens…


Er zijn verschillende varianten in deze serie. Waarbij Er was eens… de mens, Er was eens… de ruimte en Er was eens… het leven het bekendst waren. Alle series kenden dezelfde patronen. Een personage met lange baard genaamd Maestro leert ons van alles en nog wat. Maar wel verpakt in een spannend verhaaltje. Of we nu door de geschiedenis reizen, de ruimte verkennen of binnenin ons lichaam op onderzoek uitgaan. Persoonlijk heb ik de meeste herinneringen aan de avonturen die zich in een lichaam afspelen, waarbij allerlei ziektes en aandoeningen worden uitgebeeld en bestreden.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *