Ghostbusters

Het origineel in dit geval was geen stripreeks, maar een film uit 1984 met de legendarische openingsmelodie en hit van Ray Parker Jr. Of toch niet, want die productiemaatschappij zag de jaren 70 Ghost Busters serie over het hoofd. Hoe dan ook, een tekenfilmversie volgde met Ray, Egon, Peter, Winston en Slimer. Hen bel je als je spoken ziet. En mocht je in gedachten een gorilla zien, die zit hier niet in, maar in de tekenfilmserie die gebaseerd is op Ghost Busters (een soort combinatie van Scooby Doo en The Adams Family). Nogal wat getouwtrek over de naam, het idee en een spatie. Vandaar The Real Ghostbusters, die eigenlijk niet het origineel zijn. Volgt u het nog?

GI Joe

In deze goed tegen slecht serie, neemt G.I. Joe het op tegen de Cobra organisatie. Om het gebruik van kogels te voorkomen in deze kinderserie, werd er vooral gevochten en werden technische snufjes ingezet om elkaar het leven zuur te maken. Maar nooit helemaal uit te schakelen, want het was niet voor niets een serie. Er kwam altijd een niewe ronde, nieuwe kansen. Hier waren ook poppetjes van, maar actiefiguren klonk veel interessanter. De term is blijkbaar door Hasbro geïntroduceerd met de introductie van G.I. Joe. Wederom een serie om het speelgoed te kunnen verkopen. 

Goonies

Bij wijze van uitzondering een film in deze lijst. Deze film heb ik zelf niet gezien, en dat schijnt een schande te zijn. Volgens de fans. We volgen een groep kinderen die hun woonwijk proberen te behoeden voor onheil. Hierbij gaan ze op zoek naar een oude piratenschat. Toen de film uitkwam werd ze overschaduwd door Back to the Future en Rambo II. Maar in latere jaren kreeg ze een ware cultstatus. Onder de kinderacteurs bevinden zich Sean Astin (Lord of the Rings) en Josh Brolin (Milk).

Gummi Beren

Robert Long zingt: Ik huppel en spartel, vernetel en dartel, Maar nooit heb ik mij aan de mensen vertoond, Helder en luid klinkt mijn lied door de bossen, Eeuwen lang hebben wij daar al gewoond, Gummi beer, springend red ik mij weer keer op keer… Deze serie is geïnspireerd op het snoepje. De Gummi Beren leven in een holle boom genaamd Gummi Glen ver van de mensen. In het bos verzamelen ze gummibessen, waar ze gummibessensap van maken. Dit sap geeft hen tijdelijk bijzondere krachten. Zo kunnen ze enorm hoog springen. Graaf Ruuwaard probeert hen die drank te ontfutselen. Het bijzondere aan deze serie is dat ze qua kwaliteit een nieuwe standaard zette, die navolging kreeg. Bovendien is het één van de weinige series die een echt einde heeft gekregen en niet als een nachtkaars uitging.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *