Lady Lovely Locks


Kan het zoeter? Dacht het niet. Kan het origineler? Dacht het wel. Aangezien er nog niet genoeg te borstelen viel met de My Little Ponies, werden de Lady Lovely Locks in het leven geroepen. En om dit commercieel te ondersteunen verschenen er 20 afleveringen voor de kinderoogjes. Lief prinsesje met lange haren houdt het Koninkrijk van de Leuke Haren (Lovely Locks bekt dan toch beter) veilig, met hulp van de Pixietails.

Lassie


Hoe sterk kan een serienaam zijn? Een langharige collie speelt de hoofdrol in boeken, films en vanaf 1954 in een televisieserie, die 19 seizoenen kende. Geen wonder dat de naam van de hond (Lassie) synoniem werd voor  het ras. Wisten wij vroeger veel… zagen wij een langharige collie lopen? Welnee, dat was een Lassie-hond. Schrijft u even mee… deze stijlfiguur is een zogenaamde Vossiaanse antonomasie. Nog een weetje: in de eerste film in 1943 speelde de Lassie-hond genaamd Pal de hoofdrol, evenals in een aantal opvolgende films. Na zijn pensionering zijn het afstammelingen van deze Pal die de traditie voortzetten voor de camera’s.

Het Liegebeest


Het is geen mens, maar ook geen echt beest… Een Vlaamse kinderserie waarin een slangachtig/sokachtig wezentje altijd leugens verteld. In het Middeleeuwse kasteel waar hij als kasteelheer woont wonen ook andere poppen. Dat kasteel staat overigens op een in de wolken zwevende rots. Dit is weer zo’n serie die ik niet zelf heb gezien, maar om mij heen door verschillende mensen is aangedragen. Hebben jullie hier mooie herinneringen aan?

The Lone Ranger


Begon als hoorspel, vervolgens verstript en recent nog verfilmd, maar hier hebben we het over de televisieserie. 221 afleveringen in 5 seizoenen. Een gemaskerde Texas ranger (Amerikaanse politieagent) op zijn witte paard Silver, zilveren patronen en zijn Indiaanse metgezel Tonto komen op voor het goede. Een soort Arendsoog gecombineerd met Zorro. De kreet “Hi-ho Silver, away!,” is legendarisch. De openingsmelodie zal een belletje doen rinkelen, deze is gebaseerd op de Willem Tell ouverture van Rossini. In de recente film heeft Hans Zimmer deze ouverture eveneens gebruikt.

Looney Tunes


Als ik de naam van deze serie zie, klinkt de openingsmelodie al in mijn oren. Bij jou ook? Graag gedaan. Als reacties op Disney’s Silly Symphonies, kwam Warner Bros met deze helden op de proppen. Allereerst als korte filmpjes in de bioscopen, later strips, films en de animatieserie waar we het hier over hebben. Generaties groeien op met Bugs Bunny en Daffy Duck. Zelf was ik fan van Elmer Fudd (Shhh. Be vewy vewy quiet, I’m hunting wabbits!) en Foghorn Leghorn (That’s a joke… I say, that’s a joke, son.). Maar zoveel andere befaamde karakters vallen onder deze verzamelnaam.

Lucky Luke


De man die sneller schiet dan zijn schaduw. Wederom een tekenfilm naar de strip. De strips van de Belgische tekenaar Morris en latere schrijver René Goscinny verslond ik altijd bij een neef van me, maar heb ze inmiddels zelf ook. Vaak rond een historisch thema, nog vaker met cameo’s van bekende personen. En later ook nog een film met Terrence Hill. Over legendarische jeugdhelden gesproken. Heel eerlijk gezegd spreekt de tekenfilmserie me nog het minste aan… ben ik vooral fan van de stripboeken.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *