Toen

Vroeger, toen je poepen nog mee een korte oe schreef. Toen de dode zee nog ziek was. Toen de kratten bier van hout waren en je moest doordrinken om warm te blijven. Toen wij jong(er) waren was alles beter. En waren de dingen die wij op televisie keken leuker… zo besloten wij in 1996 ergens achterin de schoolbanken.

Geen menselijke zwakte was ons vreemd, zo beseften wij. We zouden al dat moois wel eens kunnen gaan vergeten. En dus maakten we een lijstje. Nou ja, lijstje. Het groeide uit tot een lijst. Bijdragen kwamen van heinde en verre, zeker toen we de lijst aan het internet toevertrouwden. En toen, toen bleek dat we sommige dingen al vergeten waren, maar anderen om ons heen gelukkig nog niet.

Tekenfilms als Eek the Cat en Samourai Pizza Cats vormen de grens, tot daar en niet verder. Lekker subjectief. De meningen verschillen, voor iedere generatie ligt dat punt ergens anders in de tijd. Eigenlijk willen we zeggen dat er op een gegeven moment weinig soeps meer aan kinderen werd voorgeschoteld. Of het moesten herhalingen zijn.

Heel veel hulp van alle kanten gehad, vaak verrast, herinneringen opgehaald en daarna jaren laten versloffen. Dat kon zo niet langer! We zijn in april 2021 op herhaling gegaan. De oude lijst is vervangen! Maar nog altijd op zoek naar dingen die ontbreken, schroom niet om te reageren.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *