Waterspin, wonderspin


Ging over een spin, verwonderlijk niet? Het zegt mij niets, maar iemand heeft me deze ooit ingefluisterd. Als je zelf op het world wide –oinkoink- web op zoek gaat loop je wel een risico. Stuit je onverhoopt op de openingstune, wees gewaarschuwd… deze blijft gruwelijk hangen!

Wickie de Viking

Hey, hey, Wickie hey, Wickie, hey! De film is aan mij voorbij gegaan, de 3D versie is van later, ik heb het hier over de tekenfilmserie uit 1975-1979 (welke later herhaald is). Gebaseerd op de boeken van de Zweedse schrijver Runer Jonsso. Je weet hoe laat het is als Wickie met zijn vinger langs zijn neus wrijft… Nu heb ik het, en het lukt beslist!

Winnie de Poeh

Over de beer genaamd Beer Edward, knuffelbeer van Janneman Robinson, Poeh-beer voor intimi, dol op honing. Karakters als Iejoor, Knorretje en Teigetje zijn legendarisch. Evenals zijn vermeende uitspraken: Als de persoon met wie je praat ogenschijnlijk niet luisteren, wees dan geduldig. Misschien heeft hij gewoon een stofje in zijn oor. De prentenboeken door A.A. Milne zijn geweldig geïllustreerd door Ernest Shepard. Disney zei omarmde de beer commercieel en zei de originele verhaaltjes en tekenwerk vaarwel.

Wordt Vervolgd

Ik ben Bas, 7 jaar oud en ik doe Miepmiep na. Miepmiep zoeffff! Kinderen die hun favoriete tekenfilmkarakter nadeden tijdens clubdagen, de Strip Top 10, de Stripquiz en interviews met striptekenaars… alles in dit programma stond in het teken van tekenfilms. En natuurlijk ruimte voor Merrie Melodies en Looney Tunes. De befaamde Han Peekel en zijn vlinderstrik waren zeventien jaar lang het gezicht van AVRO’s Wordt Vervolgd.

Wuzzles


Naar deze naam ben ik 10 jaar op zoek geweest, ik wist alleen nog dat het een tekenfilmserie was met hoofdpersoontjes, die een combinatie waren tussen twee verschillende dieren. Bill van Dijk zong de openingstune… Oeh, ze barsten van originaliteit, Dat komt door die dubbele persoonlijkheid, ’t Zijn de wuzzles, oh yeah. Met onder andere karaktertjes als Aperhino, Hommelleeuw en Zeeland. Dit is de eerste tekenfilmserie van de Walt Disney Studio’s die speciaal gemaakt is voor televisie.

Aanbevolen artikelen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *